0

kızılay'ın ana faaliyeti kan bağışı dır.

0

kızılay'ın ana faaliyeti hiçbir maddi çıkar gözetmeksizin bireylerin sağlığı adına kan bağışı ve kan toplama yapmak.

0

kızılay’ın ana faliyetleri hiç bir karşılık almadan ihtiyaç sahibi insanlara yardımda bulunmaktır.
bu yardımları arttırabilmek için kızılay adıyla satışta olan ütünler vardır. en bilinen ise kızılay maden suyudur. satılan bu ürünlerle elde edilen ğaraları milletin yararına kullanan bir kuruluştur.
kızılay çoğunlukla kan bağışı ile bilinir.
bir çok insan hergün kızılaya kan bağışında bulunmaktadır.
bu kanlar hastane bankalarına verilerek çok kişinin hayatını kurtarmaktadır.

0

kızılay doğal afst,savaş gibi olağanüstü durumlarda insanlara karşılıksız yardım eden, hayat kırtarmayı hedefleyen bir kırumdur. kan bağışı kabul ederek ve benzeri faaliyetleriyle olağan zamanlarda da hayat kurtarma amacını sürdürür.

gelirleri çoğunlukla halktan gelen yardımlarda oluşur. bunu yanında kızlay soda gibi bazı ürünleri üretip satarak da gelir elde edebilir.

yatdımda bulunmak isteyen insanımızın kızlayı tercih etmesi uygun olacaktır. bunun yanında düzenli kan bağışında bulunmak hem kızılay vasıtasıyla hayat kurtarmayı sağlayacaktır hem de kendi sağlığımız için, vicudumuzdaki kan hücrelerinin yenilenmesi ile bize fayda sağlayacaktır. özellikle az bulunan kangruplarına sahip insanlar kan vererek kızılayın verdiği hizmete büyük katkıda bulunabilir. hayati tehlilesi olan hastalar için acil ihtiyaç olduğunda kızlaya verilmiş olan kanlara insanlar ve özellikle sağlık görevlileri kolayca ulaşabilmekyedir. ayrıca organ bağışı ile de ilgilenen kızılay, donörlerden alınan kanları kendilerinde kayıtlı insanlara ulaştırarak çok önemli bir hizmette bulunmaktadır. bu nedenle kan bağışında bulunulması da büyük önem arz eder. duyarlı insanların bu bağıştan şaşmaması gerekir.

0

kızılayın ana hedefi yani faliyeti,hiç bir karsılık almadan yardıma ihtiyacı olanlara yardım etmektir. bu yardımları gerceklestirmek adına kızılayın ürettiği ve kızılay adını verdiği bir çok ürün vardır. bu ürünlerden en bilindikleri işe kızılay soda ve kızılay madensuyudur. bu ürünlerden elde edileni parayı milletin yararı adına kullanan bir kuruldur. kızılay en çokta kan bağışı ile bilinen bir kuruldur. bir çok insan kızılaya kan bagsında bulunur. bu kanlar hastane kan bankalarına verilerek bir çok kişinin hayatını kurtarmaktadır. bu kuruluşa en cok destegi veren kişiler kan bagıslayan kişilerdir. kan bagıslamak gercektende bir çok hastanın kurtulmasına neden olur. imkanımız oldukca kan bagısı yapmak gerekmektedir. hatta bir diger tavsiyem ise ölen yakınlarımızın organlarını bagışlamaktır. ülkemizde bir çok hasta organ nakli beklemektir. bağışlar herzaman için hayat kurtarmaktadır.

0

ulusal afetlerde insanlara yardım eder
insanlardan kan toplar.
uluslararası yardım ediyor.