0

ben etmişimdir ama hatırlamıyorum ama hatırladığım bir hatıra var.annanem ve dedem arasında geçmiştir bu olay dedem eve sürekli geç gelir kendince gezer hurda toplar ve satar kendince kazanç sağlamaktadır.bir gün yine gider ve saat sekiz dokuz sularında eve gelir.annanem nerdeydin diye sorar dedemde gezdim hurda sattım der annanem bir beddua eder ve derki allah o gittiğin yerin ağacında kal der.ertesi gün dedem yine gidd ve bir ağaç görür bu ağaçta elmalar vardır.toplamak için çıkar toplar inerken birden arasında kalır sıkışır.bu şekilde bedduası tutmuştur.dedem hayatta deildir.hayata gözünü yummuştur ama annanem yaşıyor bu olay aklıma geldi birden anlatmak istedim konuyu bu şekilde özetlemek istedim.

0

etmisim ama pismanim gunahtir insallah tutmamisdir

0

etmişsem şu an aklımda yok ama inşallah kabul olmuştur ben boşu boşuna kimseye beddua etmem çünkü ya fazla sinirlenmişimdir ya da canım ciddi anlamda çok yanmıştır ama kesin etmişimdir ama kabul olup olmadığını bilmiyorum çünkü beddua edeceğim kadar nefret ettiğim insanları yakınımda bulunduramam yani kendi ruh sağlığım ve onun can sağlığı açısından bu kara çok doğru olur

1

evet iki defa canım çok yandı için beddua ettim yani beddua şeyle bana attığın iftiraların inşallah bir gün size döner diye söyledim ama aradan 7 yıl geçti aynı beni suçladı şekilde bana iftira attı şekilde aynı iftiraya aynı şekilde uğradılar ve sonu benimkinden daha kötü olduğunu ve benim yine de çünkü hiç kimse onlar dışında beni suçlamadı ama onlar kolu komşu akraba çocukları yani herkes onları suçladı.

0

beddua etmedim de allah herkese kalbine göre versin dediğim olmuştur. bu kimine dua kimine beddua olur. zaten beddua etmeye gerek yok yüreğimizden geçen yetiyor. ilahi adalete inanırım. herkes bir gün ettiğini çekecek.

0

beddua etmek kötü bir süreçtir,o beddua'nın ters tepme olasılığı ve sizi bulma olasılığı yüksek,ama karma olduğunu bildiğim için affedip,hayatın ona kendi cezasını,doğru zaman da vermesini izlemek daha keyifli. sen hiç bir şey yapmıyorsun evren kendi kendine hallediyor işini,yoksa diğer türlüsü beklenti içine giren kişiyi sıkıntıya sokar.

0

ben kimseye beddua etmeyi tercih ediyorum.

0

illa ki etmisimdir. tövbeler olsun rabbim affetsin.