0

bedelli askerliğin kısmen doğru kısmen yanlış buluyorum. ama birde şöyle birşey var devlet.buyuklerimiz böyle bir karar aldıysa saygı duymak lazım

0

doğru bulmuyorum parası olan şehit olmuyor karısı çoluğu çocuğu ortada kalmıyor parası olmayan şehit oldu mu ailesi perişan oluyor allah evlat acısını kümseye vermesin

0

bedelli askerlik uygulamasını şu şekilde doğru bulmuyorum. bu hayatta bugüne kadar fakir her zaman ezildi .fakir kaldı zengin ise her zaman lüks yaşadı ve zengin kaldı. bu yüzden bedelli askerliği doğru bulmuyorum. çünkü parası olanın çocuğu askere gitmeyecek ama fakir o parayı veremeyeceği için mecburen askerlik yapacak. bu yüzden çok fazla doğru bulmuyorum.

0

evet doğru buluyorum ama parası olarak herkese vurmuyor maalesef

0

yıllar önce olsa bu soruya çok farklı bir cevap verirdim. şu an bizim askerlerimiz başkalarının savaşında ölüyorlar. ben bunu yanlış, çok yanlış buluyorum. şu an ki bedelli askerliğin çıkma sebebi de insanları düşündükleri için değil. para lazım oldu demek ki ama çok yüksek ücret olmadığı için ben uygun gözüyle bakıyorum bu konuya. eskiden derdik ki parası olan bedelli yapıyor. şimdi işi gücü olan, çoluğu çocuğu olan da bundan faydalanıyor. sonuç olarak bir milli mücadele içinde de değiliz. isteyen yapsın bedelli olarak. çok fazla büyütüldüğünü düşünüyorum. kaldı ki bedelli çıktı diye koşup bu şekilde yapmak istiyenlerin zihniyetini de değiştiremezsiniz.

0

evet bazı insanlar için gerçekten gerekli. hem devlete hem vatandaşa fayda sağlayan bir uygulama.

0

kısmen uygundur diyebilirim.devletin sıcak para ihtiyacını karşılıyor.hemde askerliğe sıcak bakmayanlar için bir fırsat oluyor.

0

doğru bulmuyorum. vicdani ret i öneriyorum.