0

iyiyim herşey iyi hiç problem yok ve buna benzer küçük yalanlar

0

bazen arkadaşlarım okuldan gelince beni dışarıya çağırıyorlar. bende çıkmak istemedeğimde 'ödevim var, çok yorgunum, evde kimse yok çıkamam' gibi yalanlar söylüyorum. ama bu yaptığımı kesinlikle doğru bulmuyorum.

1

bakin çok güzel bir soru sorulmuş ve bence bu soruya verilecek cevapların hakki kesinlikle yüz de yirmi olması lazım. şimdi gelelim soruya gündelik yaşantımız da çevremizdekilere söylediğimiz basit yalanlar nelerdir. şimdi bu güzel soru ya güzel bir şekil de cevap vermeye çalışayım ilk önce. benim bu soruya verebileceğim en güzel ve devam li kullandığım hatta sık sık kullandığım bir cümle olacak. o da şu. hayatta çok daha güzel günler. bizi bekliyor. sözü bence en çok kullanılan ve gayet basit bir yalan olmuş cümle. hatta ağzımıza sakız olmuş bir cümle desek de yeri olur yani. düşünsenize her gününüz ayrı bir dert ve siz onlara rağmen yarın bizi daha güzel bir gün bekliyor diye avutuyorsun. ne kadar masum bir o kadar da alçak ca vicdanımızı kandırdığımız bir cümle olmuş. ve sık sık kullanarak artık ağzımıza sakız ederek de basitleştirmişiz bu güzelim kelimeyi. tabi bunun gibi tonlarcasını hayatımız da kullanıyoruz ama benim tahminime göre en sık bu sözü kullandığımızı tahmin ediyorum. ha bir de şu var. kötü olsan bile ıyim dersin. tabi bunu uzaktan tanıdığın kişilere dersin. yani yakın akrabalara bunu demezsin diye düşünüyorum çünkü yakınlara direk derdini anlatıp çözüm aramalarını istersin. tabi şu da var. biraz önce söylediğim. yarın daha güzel bir gün bizi bekliyor sözü niye yalan dersek ileriyi göremeyiz. bundan dolayı da yalan bir cümledir. ileriyi ancak ve ancak allah bilir. biz ileri için yani yarın için güzel bir gün olacak diyoruz ama kime göre neye göre diye de bu sözü genişletmek lazım bence. yoksa yazdığım cümleler sıkıntılı yerlere gitmesin daha doğrusu sıkıntılı taraflara çekilmesin. bu benim düşüncelerim di. herkese göre farklılık göstere bilir. bu arada herkese kolay gelsin. bol kazançlar dilerim.

0

daha cok geciktiysem geldim 5 dakkaya ordayim falan filan

0

iyiyim birseyim yok
nese sonra konuşalım
şuan müsait değilim
oğlum hiç durmuyor ben seni sonra ararım
bu kadar :)

0

hemen geliyorum.
hazırım.
yemek yedim.
aa unutmuşum.

0

iyiyim,sıkıntı yok,yaparım tabii,önemli değil vb

0

basit olanı değil ağır olanını anlatmak istiyorum. hatalı olduğum bir konuda kendimi o kadar iyi savundum ki bir an olsun haklı olduğuma inanmıştım. daha sonra bunu tekrardan yaptım ve çok rahatsız oldum. 2-3 ay boyunca bununla savaştım. yalanlar silsilesinden kurtulmak zor, doğruyu söylemek kolay ve stressiz. herkesi dürüst olmaya davet ediyorum.