0

2002 fifa dünya kupasında ülkemizin hakkı yenilmeseydi, biz 1. (birinci) olmuştuk. ancak olmadı ve 1. (birinci) brezilya, 2. (ikinci) almanya, 3. (üçüncü) türkiye olmuştur.

0

1 brazilya 2 almanya 3 türkiye diyelim geçelim kardeşim

0

turk futbol tarihinin milli takım düzeyinde en başarılı olduğu kupadır 2002 dünya kupası 1.brezilya 2.almanya 3.türkiye

0

1inci brezilya ikinci almanya üçüncü türkiye tabi bizim en büyük gururumuzdu o an çok mutluyduk ozamanlar be

0

finalde almanyayı yenen brezilya kupayı almış almanya ikinci olmuştur. milli takımımız ise büyük başarı göstererek üçüncülük dördüncülük maçında ev sahibi güney koreyi 3-2 yenerek üçüncü olmuştur.

0

1.brezilya
3.turkiye
türkiye şenol güneş ile birlikte 2002 dünya kupası 3.şu olmuştur

0

2002 fifa dünya kupası şampiyonu brezilya, 2. almanya ve tabiki de 3. bize büyük bir mutluluk yaşatan türkiye a milli takımımızdır.

0

2002 fifa dünya kupasında birincisi brezilya olmuştur. brezilya grup aşamasında ülkemiz ile aynı grupta yer alıyordu. grupta türkiye dışında kosta rika ve çin yer alıyordu. grup maçlarının hepsini kazanan brezilya, bir üst turda belçika ile karşılaşan brezilya bu maçtan 2-0 galip ayrılarak adını çeyrek finale yazdırmıştır. çeyrek final de rakipleri ingiltereydi. ingiltereyi 2-1 ile geçen brezilya yarı final de ülkemiz ile eşleşmişti. türkiye'ye 1-0 ile geçen brezilya finalde almanya ile karşılaşıp maçı 2-0 kazanarak dünya kupasını müzesine götürmüştür. turnuva da 2. olan almanya ise grup aşamasında suudi arabistan, irlanda cumhuriyeti ve kamerun ile eşleşmiştir. gruptan lider çıkan almanya bir üst turda paraguay ile eşleşmiştir. paraguay engeline de sorunsuz geçen almanya çeyrek final de amerika birleşik devletlerini 1-0 mağlup ederek adını yarı finale yazdırmıştır. yarı final de güney koreyi gene 1-0 ile geçen almanya finalde brezilya'ya 2-0 mağlup olarak turnuvayı 2. sırada tamamlamıştır. turnuvayı 3. olarak ise ülkemiz bitirmiştir. grup aşamasında brezilya ile aynı grupta yer alan ülkemiz grubu 2. tamamlayıp brezilyanın hemen arkasından üst tura çıkmıştır. üst turda önce japonyayı eleyen milli takımımız daha sonra çeyrek final de senegali 1-0 mağlup etmiştir ve adını yarı finale yazdırmıştır. yarı finalde brezilyaya mağlup olan türkiye 3. lük maçında güney koreyi 3-2 mağlup ederek turnuvayı 3. tamamlayıp tarihinde bir ilke imza atmıştır. bu turnuvanın diğer bir özelliği ise tarihin en sıkıcı ve en az izlenen turnuvalarından birisi olmasıdır. asya ülkeleri yoğun ilgi gösterse de dünya çapında en az izlenen dünya kupası olmuştur. suudi arabistan, türkiye, çin gibi takımlar bu turnuvadan sonra bir daha bu turnuvaya katılamamıştır.

0

2002 dünya kupasını finalde almanyayı 2-0 yenerek brezilya kazanmıştır o sene efsane kadrosuyla bence kesinlikle haketmiştir turnuvayı ikinci zaten finalde elenen almanya olmuştur üçüncü ise başımızda şenol günes hoca varken ülkemiz büyük bir başarı elde ederek üçüncü olmuştur keşke böyle başarıları her zaman elde etsek şuan basımızda lucescu var düştüğümüz durumlara bak ülkemizde romanyalı bir hoca görev yapıyor o kadar başarılı türk hocalar varken bence bu tamamen saçmalık türk milli takımına ülkeyi iyi tanıyan ve futbol bilgisi yüksek teknik adamlar lazım lucescu yeterli değil benim düşüncem ersun yanal gelirse başarıda gelecektir.

0

2002 dünya kupasında birinciliği almanya'yı 2-0 yenen brezilya haketmiştir, ikinciliği finalde brezilya'ya elenerek kaybeden almanya ve üçüncülük maçında güney kore'yi 3-2 yenen türkiye milli takımı hak etmiştir.

0

2002 fifa dünya kupasında;
1. brezilya
2. almaya
3. türkiye
olmuştur.