1

ben şunu diyeyim arkadaşlar. inanın bedelli yerine ücretli gidilse bundan daha kötü olurdu. çünkü askere uzun dönem gidenler ne yapıyor bir düşünelim ya mıntıka yapıyor, ya mıntıka yapıyor, ya mıntıka yapıyor yani başka hiç bir şey yok. mıntıka mıntıka mıntıka sırf bunu yapmak için adami oraya 6 ay sokup orada eziyet cektirmenin mantığı yok.
bakın na kadar güzel adamlar gidecek 1 ay gibi bir süre yapıp gelecek. ama senin devlete verdiğin zarardan daha fazlasını vermeyecek ve senin yapmadığın bir güzel şey daha yapmış olacak o da 15 bin tl yatırarak devletine büyük bir hizmet yapmış oluyor. ya devletimizin paraya ihtiyacı var burası kesin, biraz abd ile dikleştik ve ekonomi sıkıntıya girdi bunu da bedelliler sayesin de iyi kötü çözülecek bir şekilde.
ya benim anlamadığım şimdi bu adam askere gitmiş olsa inanın hiç bir şey yapmayacak. madem hiç bir şey yapmayacak niye gidiyor. veya sen gittin de ne yaptın. ancak devlete külfet oldu. bunun başka bir açıklaması yok yani. boşu boşuna bir sürü, devlet senin için masraf yaptı ama devlet bunları yapacağına ve uzun gideceğine sen de ücretli yapmış olsan ve belli bir miktar para vermiş olsan olmazmiydi. yada sen gittin asker de ne yaptın allahın aşkına kaç tane ülke yıktın veya kaç tane ülkeyi sınırlarımıza dahil ettin bunların hiç biri yok diğmi peki neden bu askerlik yapılsın inadı.
inanın bana o kadar saçma geliyor ki adam sırf hırsından yani kendisi uzun dönem yapmış ya sırf bu nedenle siz de gidin niye üçerli yapıyorsunuz.
bir de meşhur sözleri var. askerlik için ödenen para ile yapilan askerlik bedelli askerlik olamaz olsa olsa ücretli askerlik olur falan diye aşağıya da bir şehit cenazesi montajladilalar mi tamam artık yorum yazan yazana diyor işte kimi bu resim de ki adamin yaptığı askerlik bedelli askerlik oluyor . sizin ki ücretli falan ya neyse ne devlet demiş zaten benim için ismin hiç bir önemi de yok ister bedelli olur ister ücretli olur ne olursa olsun yeter ki o para yi yatırıp senden daha fazla davletine hizmet etsin yeter .
bu benim düşüncem bazı densizler çıkıyor ileri geri konuşuyor onun için içimi buraya döktüm. ama haksız da sayılmam yani sosyal medya da o kadar fazlalar ki deli oluyorum ya bir laf atayım diyorum sonra ya boş ver allahindan bulsun diyorum. ama çok boş düşünen , böyle çok gereksiz yerlere takılan milletimiz var ki, aslında benim en çok merak ettiğim şu var komutan derdi ki bize eğer verilen görevi yerine getirmezisen sen vatana ihanet etmişolursun, eğer ki bu askeriyenin sınırları için de askerlik yaparken bir kurala uymuyorsun ve ya bir komutanın sözünü geciştiriyorsun ya işte o zaman da vatana ihanet içindesin derdi.
daha sonra bu oda da ki ranzalara yazilan yazilari yazan kisi de vatana ihanet için de derdi. şimdi bir düşünün bunlardan kaç tanesini yaptın ve kaç tanesi yüzünden şuan vatana ihanet ettiğini gördün bi düşün derim ey bedelli ye karşı çıkan kardeşlerim.
neyse ben bu konuda çok sinirli olduğum için biran kendimi tutamadım. hadin kolay gelsin.

0

hayırlısı olsun. bedelli askerlik yasasını çıkardılarsa kullanan da çok olur. devletimize masraf olmaktansa bedelli askerlik ile devletimize faydalı olmayı isteyen genç sayısı demek ki çok fazlaymış :)

1

çok iyi.. aslında +1 olacaktı.. deseydiler. 25 yaşından gün alanlarda yararlanabilir.. oğlumda yapardı.. artık başka zamana..