0

ezan-ı muhammediyi ilk defa okuyan siyahi bir insan çok güzel anıları olmuştur hazreti muhammed sallallahu aleyhi vesellem ile kendisinin sesini duyanlar bir daha duymak için çok uzaklardan gelmişlerdir çok güzel bir sese sahiptir kendisi ve sesi gürdür o zamanın teknolojisinde mikrofon ve ses sistemleri gibi sesi çoğaltan yankı yapmasını sağlayan bir alet cihaz olmadığı için ezanı okuyan insanların sesinin yüksek olması gerekmektedir bilal i habeşinin de sesi çok gürdür. adının anlamı da memleketinden gelmektedir habeşli bilal demektir . kendisi habeşistanlıdır.

0

peygamberimiz hz muhammet mustafa sav zamanında yaşayan ve ilk ezanı okuyan kişidir

1

bilali habeşi peygamber efendimiz zamanında yaşamıştır sahabedir

0

bilali habeşi islam tarihinde ilk ezanı okuyan insandır. aynı zamanda efendimiz zamanında yaşadığı içinde bir sahabidir. bilali habeşi ilk zamanlar köle olan ve pazarlarda satılan bir insanken islamla müşerref olmuş ve bir daha efendimizin yanından hiç ayrılmamıştır.

0

ilk ezani okuyan kisidir. arabistanda peygamber efendimiz zamaninda yasamistir

0

kendisi islam dini'nin ilk müezzini dir. habeşistanlı köle bir aile'nin çocuğu olarak dünya'ya gelmiştir.

0

köle iken müslüman olduğu için eziyet gören yanlış bilmiyorsam hz.muhammed(s.a.s) tarafından satın alınıp azat edilen ilk müslüman'lardan biri.ve ayrıca ilk ezanı okuyan kişidir.kendisi ilk müezzin olarak da tanınır.

0

bilali habeşi ilk inananlardandır. ve ezanı ilk okuyan kişidir.

-1

eski bir tur ozanıdır osmanlı döneminde tanınmıştır