0

ilk olarak abd'de ortaya çıkan aids ülkemize ilk olarak 1985 yılından itibaren görünmeye başlanmıştır.aids hastalığının en büyük sebebi korunmasız cinsel ilişkidir.
aids'in belirtileri
iştahsızlık ve buna bağlı olarak kilo kaybı
ishal
öksürük
ateş yükselmesi
geceleri terleme
akciğer hastalıkları
vücudun bazı yerlerinde uçuk ya da yaralar
bu durumları yaşayan kişiler kesin aidstir denilemez ancak kan testi yaptırması gerekir.aids kan yoluyla geçen ve bulaşıcı bir hastalık olduğundan taşıyıcı kişi bunu başka insanlara da aktarabilir.
aids 3 şekilde bulaşır:
kanında bu virüsü taşıyan kişi korunmasız bir şekilde sağlıklı bir kişiyle cinse ilişkiye girerse aids e sebep olan hıv virüsü sağlıklı kişiye de bulaşır
aids li ya da hıv virüsü taşıyan kişilerin kanlarına temas sonucu veya organ nakliyle de hastalık bulaşır
hamile ve hıv virüsü taşıyan anne bu virüsü bebeğe de aktarabilir.
aids in günümüzde tam tedavisi hala bulunamamıştır ancak hastalık yeni tıp yöntemleriyle yavaşlıtabilir.

0

cinsel yolla veya kanla bulaşır hastalık zamanla bağışıklık sistemini çökertir ölüme sebep olur.

0

edinsel bağışıklık yetmezliği olan aids,hiv denilen bakteri sayesinde kan yoluyla yada cinsel ilişki sırasında bulaşan bir hastalıktır. vücuda girdiği zaman belirti göstermediği için,bulunması uzun yıllar alabilir,ancak kan testiyle fark edilebilir. maalesef ki tedavisi yoktur,ölümle sonuçlanır. aklıma nedense hep incir reçeli gelir :(

0

cinsel yolla ve bu hastalığı taşıyan birinin kanının verilmesiyle yani kan yoluyla bulaşır.bu da gösteriyor ki özellikle cinsel yolla bulaştığı için ne olursa olsun zina yapmanın günah olduğu kadar böyle hastalıklara davetiye çıkardığını unutmamak ve yanlış yollara sapmamak gerekir.

0

kan yoluyla bulaşan bir hastalıktır.tedavisi tam mümkün değil ve geç farkedilen bir hastalıktır

1

cinsel ve kan yoluyla bulaşan öldürücü bir hastalıktır.

1

aids kan yoluyla bulaşan ölümcül bir hastalıktır. maalesef günümüzde hala bir tedavisi bulunulmuş değildir. temas ve birleşme yoluyla bulaşabilir. sonuçları ise ölümdür.

0

aids bir çeşit virüstür ve çeşitli sorunlara yol açar.cinsel yollarla geçebiliyor.su anda da bu virüse karşı tedbirler alınmaya çalışılıyor.

0

cinsel yolla bulasan, ölümcül bie hastalik olabiliyor