0

beşiktaş ilçesinin adı beşiktaş f.k gelmektedir çünkü tarihte bunun hakkında çok söylenti vardır beşiktaş semti istanbulun en güzide ve bir okadarada geçmiş tarihe hatta yeşilçam v.b olaylara tanıklık yapmış bir semttir benim şahsi görüşüm beşiktaş semti beşiktaş f.k gelmektedir

0

bu semt ‘kone petro’ adıyla anılıyordu. anlamı ‘taş beşik’ idi. rahip yaşka, hz isanın beşiğini kudüsten getirip, burada yaptırdığı kiliseye koymuştur. hz. isa cocukluğunda bu beşik içinde yıkanmış. bu sebeple bu kilise rumlar arasında ‘taş beşik’ olarak ün salmıştır. rahip ölünce beşiğin ayasofya’ya bırakıldığı söylenir bu söylentinin bi kanıtı olmadığı için efsane olarak söylenir

0

beşiktaş semtinin ismi çok eskilere dayanmaktadır.
rivayetlere göre hz isa'nın kutsandığı taş beşik burada olduğu için ismi beşiktaş olmuştur zamanla.
diğer bir rivayete göre ise barbaros hayreddin paşanın gemilerini sahildeki 5 taşa bağlamasından dolayı bu ismi aldığı söylenir.

-1

beşiktaş beşiktaşk demektir yani beşiktaş aşktır

0

yerin adı beşiktaş tarihi ise çok eskilere dayanıyor istanbulun semti olan beşiktaşın adı konusunda iki rivayet var bir rivayete göre beşiktaşa taş beşik denirmiş nedeni ise papaza dayanıyor yaşka adındaki papaz eskiden ormanlık olan bölgeye bir kilise yaptırıyor hz isanın kudüste beytullahta bulunan beşiğini getirip kiliseye koyuyor taş bir tekne olduğu söyleniyor kiliseyede beşikten dolayı taş beşik kilisesi adı veriliyor papazın ölümü sonrası taş beşik ayasofya kilisesine naklediliyor bölgenin adı ise beşik taş dan dolayı beşiktaş olarak biliniyor geçelim diğerine bilindiği gibi iskelenin hemen yanında deniz müzesi barbaros hayrettin paşanın heykeli ve türbesi bulunuyor barbaros harettin paşa seferlerden dönüşte gemileri beşiktaş kıyılarına koyduruyor ve gemiler beş taşa başlanıyor bu nedenlede adının beşiktaş olduğu ifade ediliyor

0

eski ismi kone petro yani taş beşiktir.rahip yaşka hz. isa'nin besığınırım kudüs'ten getirdin yaptırdığı kliseye koydurmuş. hz. isa'nin bu beşikte yikandigina inanilirmis.rahip ölünce bu beşiği ayasofya ya verildiği söylenmiştir. zamanla taş beşik adini beşiktaş'a bırakmıştır.

0

aşk bizim semt bizim beşiktaşk daha ne olsun . şereftir , hakkıdır , süleymandır ...

0

daha önceden bu ilçeye beş taş deniliyormus. söylemler değiştiği için isimde söylene söylene beşiktaş olmuştur.

0

bildigim kadarıyla geçmişi çok eskilere dayanıyor önceden beşiktaşa taş beşik denirmiş sebebi ise papaz oldugu söyleniyor eskiden bi papaz eskiden ormanlık bi alana kilise yaptırıyor. hz isanın kudüste bulunan beşikgini getirip kiliseye koyuyor.o beşigin taş bir tekne oldugu söyleniyor.bu yüzden taş beşik kilisesi adı veriliyor bundan dolayı oranın adı beşiktaş oluyor

0

eski adı kone petro yani türkçesi taş beşik yaşka adındaki rahip hazreti isa'nın beşiğini kudüs'ten buradaki kiliseye getirmiş bu nedenle burası bu isim ile anılmış ve zamanla beşiktaş olarak söylene gelmiş. bir diğer rivayet barbaros hayrettin paşa gemilerini beşiktaş açıklarında demirler halatlarını da rıhtımdaki 5 tane taşa bağlarmış buradan da bu muhit beştaş olarak halk arasında söylenen gelmiş ve şu anki adı ile beşiktaş olarak adlandırılmıştır.

0

beşiktaş istanbulun en sevdiğimiz semtlerden biridir. mutlaka her hafta sonunun belli bir kısmını veya tamamını orda geçirmek güzeldir. gerek tarihi gerek dokusu yönünden her ne kadar yozlaşmakta olsa da gerekse arkadaş meclisimizin orda toplanırız.
kanuni sultan süleyman zamanında başarılı ve efsanevi amiri olan barbaros hayrettin paşa gemilerini eşiktaş acıklarında demirler. her sefere cıktığında burdab hazırlıklarınıyapardı. barboros hayrettin paşa gemilerini halatlat yoluyla rıhtıma bağlamak için buraya beş tane tş diktirirdi. gemilerin sürekli bu rıhtımlı taş direklere bağlanması haline gelir. adı geçebn beş taş ileriki zamanla beşiktaş olu veriri.

0

ben de bu bilgiyi yıllar önce barbaros hayrettin paşa'nın hayat hikayesini anlatan bir kitap okumuştum, oradan biliyorum. şimdi adı aklıma gelmedi ama baya uzun ve okuması çok güzel bir romandı. barbaros hayrettin paşa her sefer dönüşünde gemilerini beşiktaş (bugünkü adı ile) kıyılarına bağlatıyormuş. bu gemilerin bağlandığı beş tane beşik şekline benzeyen taştan dolayı beşiktaş semti bu adı almış, diye biliyorum. hatta şuanda da beşiktaş semtinde barbaros hayrettin paşa'ya ait bir heykel bulunmakta ve barbaros hayrettin paşa'nın türbesi de beşiktaş semti içinde bulunmaktadır.

-1

beşiktaş spordan olabilir istanbulun ilcesi

0

beşikten mezara kadar anlamına gelmektedir.

0

eski adi taş beşik olarak bilinsede isminin kokeni bizans devletindeki rumcaya dayanir

0

türrkiye'nin en önemli illerinden biri olan istanbul'un gözde semti beşiktaş adını bizans zamanından almaktadır.bizans devrinde yaşayan bir papazın buraya taş beşik diye adlandırmasından sonra bu isim uygun görülmüştür.zaman içerisinde taş beşik beşiktaş olarak çevrilmiştir ve günümüzde bu isimle ifade edilmektedir.ilçe olan beşiktaş bünyesinde beşiktaş spor kulübü gibi türkiye'nin en büyük kulüplerinden birini barındırmaktadır.

0

beşiktaş spor kulübü bir futbol takımından gelmektedir

0

bir rivayete göre hz isa'nın beşiği o semte gelmiş bu beşiğe de taş beşik adı verilmiş, ardından semtin adı beşiktaş olmuş.

0

eskiden beşiktaş'ı taş besik adı anılıyormuş . sonraki dönemlerde beşiktaş olarak değişmiştir.

0

hristiyanlıkla alakalı hazreti isanın beşiğinin geldiği yer asıl adı taş beşik ten geldiği iddia ediliyor