0

okul müdürü yönetiminden sorumlu olduğu kurumda milli eğitim amaçları doğrultusunda eğitim öğretim fakültelerinin gerçekleştirilmesinden sorumludur. okul müdürünün diğer önemli görevlerim güvenlik protokolleri ve acil müdahale prosedürlerini geliştirmektir. okul müdürünün temel görevim okul politika ve prosedürlernı gözden geçirmek, bütçeyi yönetmek ve kurum personeline işe almaktır.

0

okul müdürlerinin resmettiği görevleri şunlardır okulun içindeki gelir giderleri sağlamaktadır okulun içindeki disiplinin sağlamaktadır çeşitli etkinliklere göz atması lazımdır okulun içinde güzel ve huzurlu bir ortam sağlamaktadır okulun içinde düzeni sağlamaktadır yani bir okul müdürü bunlardan sorumludur.

0

okul müdürünün görevi okuldaki düzeni sistemi ve asayişi sağlayarak adaletli bir şekilde öğrencilerin ve öğretmenlerin görevlerini yerine getirmesini sağlamaktır.ayrıca eğitim öğretim konularında okulun ihtiyaçlarını belirleyip bu plana göre eksiklerin giderilmesini sağlamak öğrencilerin pkula girişinden çıkışına kadar olan barınma beslenme güvenlik ve sosyal haklarının korunmasını sağlamaktır.kısacası okulun idari ve mali tüm konularından sorumlu kişidir.

0

okul sorumlukları veli öğrencilere iyi davranma hatasızlık durus terbiyeli konuşma şeklî olması lazım

0

okul müdürünün görevi idari ve amiri işleri yönetip her şeyin yolunda gitmesini sağlamaktır.

0

okul müdürlerinin resmi görevi okulun bütün ihtiyaçları karşılamak her sorunla ilgilenmek yani okulu yönetmektir asli görevi..

0

okul müdürleri idari ve okul içinde mali sorunları giderilmesi için gerekli çalışmalar yapar.okulda eksik olan şeylerin listelenerek okul müdürüne verilip,okul müdürü ise bunları milli eğitim bakanıyla konuşup yada ilgili yere okulda eksik olan şeylerin bi listesini atıp gerekli işlemlerin yapılmasını arz eder.okulda ögencilerin giyim,saç,sakal vb konuların okul yöneltmeliğine uygun hale getirmek için öğrencilere çeşitli uyarılar yapar.okul güvenliğini ve oluşabilecek sorunları çözmekle yükümlüdür.ögrencilerin kitap,kalem vb masrafları alamayan maddi durumu elverişsiz ögrencilere yardım ve gerekli eşyaları getirmeklede sorumludur.

0

okul müdürleri öncelikle yönetmeliğe hakim olmalıdır. kendi görev ve sorumluluklarını aksatmamalıdır. kendi altında bulunan kişilere karşı disiplinli davranmalı ve taviz vermemelidir. insanlar verilen tavizleri kullanır ve bu durum zaman içerisinde disiplinsizlik doğurur. müdür tıpkı hücrenin çekirdeği gibidir. çekirdek hücreyi yönetirken müdür de okulu yönetir. okuldan kasıt aslında okul içerisindeki canlı cansız bütün varlıkları yönetebilmektir. öğretmenler odasındaki ketıl dan tutun bahçedeki ciceklere kadar herşeydeki değişiklikten müdürün haberi olmalıdır ve kurallar dışında yapılan her olaya müdahil olmalıdır. öğretmenler ve öğrencilere kibirle bakmamalıdır fakat aradaki mesafeyi de her zaman korumalıdır. müdür yardımcısı, öğretmen ve öğrenci hatta veli bile müdürün ilgi alanı olmalıdır. sadece koltukta oturup emir vermek değil sorumluluk almak ve bu sorumlulukları eksiksiz yapmak en önemli görevidir. hatta yaptığı görevlerin bir tık üstüne çıkıp kendini geliştirerek ve kendi altında çalışan müdür yardımcısı, öğretmen ve öğrencilerin de kendileri geliştirmesi hususunda örnek bir kişilik olmalıdır. okulların disiplinsizliği genellikle müdür kaynaklıdır. herkes iyi bir insan olabilir fakat herkes yönetici olamaz.

0

eğitimin yürütüldüğü okullarda en önemli sorumluların başında müdür gelmektedir. çünkü bütün okul, öğrenciler ve öğretmenler onun sorumluluğu altındadır. asli görevi olarak müdürün, okulun işleyişinin sağlıklı şekilde devam etmesini ve eğitimin aksamamasını sağlamaktır. öğrencilerin ve okulun ihtiyaçları zamanında müdür tarafından tespit edilip giderilmelidir.okulda öğrencilerin sağlıklı bir eğitim görmesi için fiziksel ortamın düzenlenmesi gerekmektedir. kantin, spor alanı ve sağlıksal sorunların çözümü için karar alıcı organ müdürdür. dönem başında müdür okul aile birliğini toplayarak okul hakkında velileri bilgilendirmelidir. daha sonra disiplin kurulu sene başında müdür tarafından toplanır ve milli eğitim bakanlığı tarafından gönderilen müfredat anlatılır ve öğretmenler ve öğrenciler arasında sağlıklı bir iletişim sağlanması için koordinatör öğretmen seçmek müdürün görevidir. okuldaki personelin iletişiminden ve koordineli çalışmasından müdür sorumludur.

1

okul müdürlerinin bana göre işleri çok fazladır bide özel okul ise daha fazladır sayalım size islerini güçlerini okul elbisesi tasarımı hazırlama okulun cayını şekerini defterini kitabını eğer özel okul ise bilgisayarını tabletini karşılaması dosyaları incelemsei doldurması okulunu bir günü bitince mudürler gitti sanrsınız ama aslında onlar okulada e okula notları girerle ve okul devamsızlıklarını e okula girerler ama ögretmenler pes etmez adı üstünde öğret men yani man eşittir kahraman ögreten süper insan diye söyliyebilirim belki yanlış belki dogru siz düzeltin sonra öğretmenlerin okuldan gidip gitmeyeceklerini tespit ederler okulda turnuva düzenlerler bizim okulun alışverişini müdür ve müdür yardımcısı yapıyor ama okulun öğrertmenleri için özel caylar şeker ler abur cubur lar ve daha fazlası peki öğrenciler için ne alırlar spor ekipmanları top ve benzeri şeyler alırlar ama bizim okul kötü bir semt de olduğu için yopları ögrenciler calıyor veya dışarı atıyolar arabanın altında patlıyor ben abimler ile aynı okuldaydım abim topa bi vurdu top okul catısında bidaha alamdaık yani kısacası müdürlerin işi çok zore bu yazıyı okuyanlar sonsuz teşekkür eder ve basarı dilerim.

0

okul içersinde görev almakla beraber okulun disiplin suçu işlemiş öğrencılerıne azap çektirmekle görevlidirler

1

okul müdürünün sorumlulukları şunlardır öğretim yılı başlamadan önce personel iş bölümü yapar ve yazılı olarak bildirir ünitelendirilmiş yıllık planların hazırlanması amacıyla öğretmenler kurulu ve zümre toplantısı yapılmasını sağlar okulun dersi bilişim teknolojisi sınıfı laboratuvar atölye kütüphane araç ve gereci ile diğer testlerin sağlık güvenlik şartlarına uygun bir şekilde eğitim öğretime hazır bulundurur eğitim ve öğretim çalışmalarını etkili verimli duruma getirmek geliştirmek sorunlar ve çözüm üretmek amacıyla kurul komisyon ve ekipleri oluşturur öğretmenlerin performansını artırmak amacıyla her öğretim yılında en az bir defa derslerini izler ve rehberlikte bulunur teknolojik gelişmeleri okula kazandırır okulun düzen ve disiplinini ile ilgili her türlü tedbiri alır personelin yetiştirilmesi geliştirmesi için gerekli tedbirleri alır personelin performans yönetimi ve disiplin işleri ile öğrenci ödül disiplin işleri yürütür rehberlik hizmetlerinin yürütülmesini sağlar özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin eğitim-öğretim süreçte yürütülmesine ilişkin gerekli tedbirleri alır öğrenci ders yılı içinde gerektiğinde 5 günü geçmemek üzere izin verebilir bu yetkisi yardımcılarına devredebilir öğrencinin askerlik ertelemesi ne ilişkin iş başı iş ve işlemlerin 21 06 1920 tarihli ve 1111 sayılı askerlik kanunu hükümlerine görülmesini sağlar öğretmenlerin ve öğrencilerin nöbet görev ve yerlerini belirle onaylar uygulamaya koyar diploma usta öğreticilik ustalık iş yeri açmak hastalık öğrenim durum belgesi sözleşme benzeri belgelere onayla eğitim ve öğretim yılı yönetimde verimliliğin arttırılması kalitenin yükseltilmesi ve sürekli gelişimin sağlanması için araştırma yapılmasını sağlar görevini üstün başarı ile yürüten personel ödüllendirme strip teklif eden ödülleri neden ile görevine gelmeyen personelin yerine görevlendirme yapılması için gerekli tedbirleri alır izinli veya görevli olduğu durumlarda müdür başyardımcısının müdür başyardımcısının bulunmadığı hallerde ise müdür yardımcısı ve müdür vekil olarak görevlendirilmesinin milli eğitim müdürlüğü'ne teklif eden eğitim ve öğretim ile ilgili her türlü mevzuat değişiklikleri takip eder ve ilgililere duyulmasını sağlar stratejik plan ve bütçe önerilerini gerçek gerekçeli olarak hazırla ilgili makama sümer yetkisinde bulunan bütçe ve giderlerini gerçekleştirir takip eder giderle ilgili belgeleri zamanında düzenlidir okulun bina tesis atölye laboratuvar salon bahçe benzeri bölümleri ile araç gerecinin diğer kurum kuruluşlar ile birlikte kullanılması durumunda mahalli mülki idare amirinin onayını alarak ilgili kurumlara protokol imzaladı ve bir örnek üst makama gönderir

1

öncelikle okul müdürleri okulun düzenini ve disiplinini sağlamalıdır genelde okul müdürleri okulun en üst kıdemlisi gibi bir şeydir aslında bende tam olarak bilmiyorum ama bildiklerimi yazıcam müdürler genelde öğrenci kayıtlarını yapar efendime söyleyim okulun parasını ayarlar öğrencilerin gelirleri felan o tarz işlerle uğraşırlar aklıma yazacak çokta birşey gelmiyor normal bir müdür işte o da allah ın bir kulu görevi okulu yönetmek

2

okullarda disiplini saglarlar agırbaşlı olurlar ki ögrenciler mudurun karşısına çıkmamak için uslu durmayı bilsinler,okulun projelerini takip eder,etkinliklere katılır okulun reisi olarak...

1

müdür ne iş yapar görev yetki sorumlulukları neler okul müdürü ders okutmanın yanında kanun tüzük yönetmelik yönerge program ve emirler ve emirlere uygun olarak görevlerini yürütmeye okulu düzene sokmaya ve denetlemeye yetkilidir müdür okulun amaçlarına uygun olarak yönetilmesinden değerlendirilmesinden ve geliştirilmesinden sorumlu dur müdür türk milli eğitiminin genel amaçları ve temel ilkelerine uygun olarak anayasa kanun tüzük yönetmelik yönerge genelge ve diğer ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda okulun amaçlarını gerçekleştirmek üzere tüm kaynakların etkili ve verimli kullanımından ekip ruhu anlayışı ile yönetiminden ve temsilinden 1. derecede sorumlu eğitim ve öğretim lideridir üdür okulu bünyesindeki kurul komisyon ve ekipler ile işbirliği içinde yönetir müdür çalışmalarını valilikçe belirlenen mesai saatleri dahilinde yapar görevin gerektirdiği durumlarda mesai saatleri dışında da çalışmalarını sürdürür müdür görevinde sevgi ve saygıya dayalı uyumlu güven verici örnek tutum ve davranış içinde bulunur mevzuatın kendisine verdiği yetkileri kullanır müdürün görev yetki ve sorumlulukları şunlardır öğretim yılı başlamadan önce personelin iş bölümünü yapar ve yazılı olarak bildirir öğretmenlerin gerektiğinde görüşlerinde almak suretiyle okutacakları derslere ilişkin görevlerin dağılımını yapar ünitelendirilmiş yıllık plan hazırlanması amacıyla öğretmenler kurulu ve zümre toplantılarının yapılmasını sağlar zümreler den derslere yönelik ünitelendirilmiş yıllık planı ders yılı başlamadan önce alır inceler gerektiğinde değişiklik yaptırarak onaylar ve bir örneğini iade eder okulun derslik bilişim teknoloji sınıfı laboratuvar atölye kütüphane araç ve gereci ile diğer tesislerine sağlık ve güvenlik şartlarına uygun bir şekilde eğitim ve öğretime hazır bulundurur bunlardan imkanlar ölçüsünde diğer okullar ile çevreni de yararlanmasını sağlar diğer okul ve çevre imkânlarından da yerler kullanılması için gerekli tedbirleri alır öğrencilerin sürekli eğitimlerini yürütmek için milli eğitim müdürlüğü ve ilgili kuruluşlarla işbirliği yaparak il sınırları içindeki bütün okullar işletmelerden yararlanılması gerektiği durumlarda bina kiralanması ile ilgili iş ve işlemleri yürütür eğitim ve öğretim çalışmalarının etkili verimli duruma getirmek ve geliştirmek sorunlara çözüm üretmek amacıyla kurul komisyonu ekipleri oluşturur toplantılarda alınan kararları onaylar uygulamaya koyar ve gerektiğinde üst makamı bildirir öğretmenlerin performanslarını arttırmak amacıyla her öğretim yılında en az bir defa dersini izler ve rehberlik ikta bulunur teknolojik gelişimleri okulu kazandırır okulun ihtiyaçlarını belirler bütçe imkanlarına göre satın alma bağış ve benzeri yollarla karşılanması için gerekli işlemleri yaptırıp eğitim araç ve gereci ile donatım ihtiyaçlarını zamanında ilgili birimlere bildirir okulun düzen ve disiplinini ile ilgili her türlü tedbiri alır personelin yetiştirilmesi ve geliştirilmesi için gerekli tedbirleri alır

1

okulun idare kismidir yonetimine bakar bu gerek personel bakindan gerekse ogrenci bakimindan idsresi onun elindedir

1

okul müdürlerinin işi idari düzeni sağlayıp resmi işleri yurutmektir

1

merhaba gelen amaç olarak asayişi sağlamaktır. disiplin kurulu oluşturup bu kurulu denetleyip kuruldaki üyelere yetki vermektir. öğretmen kadrosunu düzenleyip devlete bilgi vermek ve öğretmen eksikliklerini tamamlamak rehberlik birimiyle öğrenci hakkında bilgi almak ve devlet tarafından istenilen bilgileri eksiksiz bir şekilde tamamlamaktır.

okul düzenini ve işleyişini bozan öğretmen , öğrenci , kurum personeli , pdr servisi veya diğer okula bağlı kişi kişilerin hakkında tutanak tutması ve gerekli yerlere bildirilmesi.

öğretmenler arasında görev paylaşımı yapması ve herhangi bir okul içi sorun olursa hem pdr servisi ile hemde mdür yardımcıları ile irtibat halinde olmaları görevidir.

okul müdürünün öürenciyi dövme gibi bir yetkisi yoktur. haksiz yere bir örürenciye vuran müdür hakkında soruşturma açılır ve meslekten ihraç edilme noktasına kadar getirilebilir.

basın yayın organlarıyla okulda gerçekleşen başarılara imzasını atmak görevleri arasındadır.

okul içinde düzenlenmesi istenen etkinlikleri yönetmek.

müfettiş gelirse gereğini yapmak

zorunlu olmayan görevleri nelerdir.

derse girmek , temizlik yapmak , vs.

==

1

okulun idari işlerini tamamlamak ve düzeni korumaktır okul müdürlerinin işleri

1

okulda disiplini ve idareyi sağlamaktır. okul içinde bulunan en yetkili mevki sahibidir