0

dünyada en fazla brezilya'da üretilmektedir. sonrasında ise sırasıyla en fazla şeker kamışı üreten ülkeler hindistan, çin, tayland, pakistan ve meksika'dır.

0

1. brezilya
2. hindistan
3. çin
4. abd
5. ab ülkeleri

0

brezilya pakistan kore çin ve hindistan üretimde hızlı bir geliş e göstermiştir ihratı hızlı bi şekilde gelişmiş göztermiş

0

dünya üzerinde şeker kamışı üreten ülkeler arasından en yüksek üretimi pakistan, tayland, brezilya, hindistan ve çin bulunmaktadır. farklı kaynaklarda bu beşlinin içinde amerika birleşik devletleri ve meksika da istatistiklerin arasında yer almaktadır.

0

brezilya,hindistan,çin,abd,pakistan ve daha birçok ülke vardır.

0

1-brezilya 2-hindistan 3-çin 4-tayland 5-abd

0

1- çin
2- hindistan
3-pakistan
4- meksika
5- tayland

0

dünyada şeker kamışı üretiminde brezilya 40,300,000 ton ile birinci sırada gelir. hindistan 28,600,000 ton ile ikinci, çin 14,700,000 ton ile üçüncü, tayland 10,020,000 ton ile dördüncü ve amerika birleşik devletleri 7,600,000 ton ile şeker kamışı üretiminde beşinci sıradadır.

0

whatistan meksika amerika iran irak suriye filistin kanada çin japonya kore türkiye pakistan isviçre avusturya aman ya brezilya almanya fransa endonezya taylant arjantin kolombiya küba gibi vs bir şük ülke şeker kamış üretilir ve bu ülkeler genelde çok zengin ülkelerdir küba daha çok ticaret alanında iyidir kolombiya’da aynı şekilde amerika’da kavgada isveç’e de geneve erken de ihracat günlerini yaparım ithalatı yapmaz bu şekilde çok fazla yerli mal vardır herkes kendi malı kullanır ankara’da mesela türkiye’de yani şeker fabrikası vardır şeker fabrikası durdurulmuştur ama sonuçta oda şekerkamışından üretiliyordur ve şeker pancarından ötürü aslında ama yandex da benim için aynı şey ben ona göre cevapladım yani şekerpancarı olarak yaptım başka birisi başka bir şey bir şey içince yapmamıştır

0

hindistan çin pakistan brazilya tayland endonezya rusya en birincisiyse brezilya

0

şeker kamışı aslında buğdaygillerden gelmedir. bu ailenin bir parçası olarak şeker üretilir. şeker kamışı öyle soğuk yerlerde falan yetişmez şeker kamışının yetişmesi için kesinlikle sıcak iklimler sıcak topraklar şarttır ve bir ihtiyaçdır. zaten bu yüzden her zaman sıcak bölge sıcak topraklara sahip ülkelerde yetişir. şeker kamışı üretimi ucuzdur da. şeker pancarından üretilen şeker maliyetinden çok çok düşük bir maliyet ile üretilebilir. zaten dünya şeker üretimini de %70 gibi büyük bir oran da şeker kamışı üretimi sağlamaktadır. en büyük üretim ise küba'ya aittir. dünya şeker kamışı üretiminin %15'ini küba karşılar. hatta öyle ki küba da şeker kamışını insanlar kahvesine bile batırır. dünya da yaklaşık 23 milyon hektar alanda üretimi yapılmakta. aşağı yukarı 90 civarında ülke de yetiştirilir. brezilya, küba, hindistan, pakistan, çin, tayland, ve meksika bu sektörün liderleridir. en çok şeker kamışı bu ülkelerde gerçekleşir.

0

1.brezilya
2.hindistan
3.çin halk cumhuriyeti
4.pakistan
5.meksika

0

meksika, çin brezilya hindistan, pakistan, tayland, rusya ve fransa bunlardan biridir şeker kamışı üreten ülkeler arasında.

0

brezilya
hindistan
çin
tayland
amerika birleşik devletleri
pakistan
meksika
rusya federasyonu
fransa
almanya
avustralya
guatemala
kolombiya
filipinler
ukrayna
polonya
türkiye
arjantin
güney amerika
mısır
endonezya
küba
vietnam
birleşik krallık
iran

0

seker kamisini en fazla ureten ulkeler sirasiyla soyledir;brezilya hindistan çin tayland amerika birleşik devletleri

0

dünyada en fazla şeker kamışı üreten ülkeler sırasıyla :
brezilya
hindistan
çin
abd ve
tayland dır

0

şeker kamışı en çok geçmişten beri avrupa kıtasında bulunan ve kendini gelişmiş ülkeler olarak gösteren devletler tarafından sömürülen afrika kıtasında yetiştirilmektedir.

0

dünyada üretilen şekerin %73 ü kamıştan %27 si pancardan üretilmektedir dünya şeker üretimi 2006/2007 uretim döneminde 166,8 milyon ton olara gerçekleştirimiştir başlıca şeker üreten ülkeler birezilya 32,6 milyon ton hindistan 30,7 milyon ton ab 17,1milyon ton çin 13,00 milyon ton abd 7,7 milyon ton olup bu beş ülkenin dünya şeker üretimdeki payı %60 civarındadır

0

şeker kamışını en fazla üreten ülke brezilya'dır.daha sonra en fazla üreten ülkeler arasında hindistan,çin, tayland,pakistan ve meksika vardır.

0

hindistan çin ukrayna maldonezya hindistan türkiye italya brazilya