1

atmesferinde bulunan gazlardan dolayi olsa gerek. arastirmislardir ama kopyaya gerek yok kendi bilgiletimle yazayim yane.

0

tüm gezegenler yapı bakımından birbirlerinden farklıdır. bu yüzden gezegenler farklı durumlara birbirinden farklı tepkiler verebilirler. işte bu yüzden neptün gezegeni güneşe uranüsten gezegeninden daha yakın olmasına rağmen neptün gezegeni uranüs gezegeninden daha sıcaktır ve uranüs gezegeni neptün gezegeninden daha soğuktur.

0

gezegenler katı ya da gaz olarak sınıflandırılır. güneş sisteminin ilk 4 gezegeni katı , son 4 gezegenin gazdır. gaz devleri olarak adlandırılan bu gezegenler devasa kütleleri nedeniyle büyük bir çekim gücüne sahiptirler. bununla birlikte uranüs ve neptün o kadar soğuktur ki onları oluşturan uçucu bileşikler bile donmuş haldedir. bu nedenle bu ikisi de gaz devi yani sıra buz devi de denir. evrenin temel yasalarından biriyle yani ısı kaynağına yaklaştıkça ısı artar yasası ile çelişen bu durumu gök bilimciler uranüs'ün atmosferinin kaotik yapısına ve gezegenlerin anormal oryantasyonda bağlamaktadırlar.

0

bu uzaklıkla açıklanabilir mi emin değilim. belki kendi atmosferiyle alakalı birşey olabilir.