0

4. mehmet 6 yaşında tahta geçmiş en genç padişahtır.

0

tahta 6 yasında çıkan en genç padişah 4.mehmettir.tabiki osmanlıyı o yönetiyordu o yaştaki çocuk nasıl yönetimi ele alsın o hanedan üyesi olduğu için tahta çıkarılmıştır.zamanla büyüdükçe tecrübe edindikçe uzun yıllar tahta kalan bir padişahtır.

0

lakabıyla da bilinen 4 mehmet 1648 yılında 6 yaşında tahta geçti smanlı imparatorluğu'nun en genç padişahı oldu 39 yıllık saltanatı ile 1 süleyman dan sonra en uzun süre hükümdarlık yapan osmanlı padişahı olan mehmet hükümdarlarının ilk yılları oldukça çalkantılı geçti yönetime karışan babaannesi kösem sultan ve annesi turhan sultan arasında yaşanan rekabet 1651 yılında kösem sultan'ın öldürülmesi ile sona erdi. osmanlı ordusunun aldığı ağır yenilgiler ile çıkan iç karışıklıklar sebebiyle 1687 yılında tahttan inmek zorunda kaldı.

0

fatih sultan mehmet 12 yaşında tahta çıkmıştır. yeniçeriler çocuk yaşta padişah olmaz diyip padişahlığını yanımayınca babası ii. murata mektup yazıp padişahtan geç tahtına, padişahsam emrediyorum geç tahtına diyerek babasını yeniden padişahlığına getirmiştir.

0

çok emin değilim ama fatih sultan mehmet olabilir 12 yaşında diye biliyorum