0

kurban ibadeti vaciptir hazreti ibrahim ve ismail'in beraber allah'a teslimiyet leri sonucu allah'ın hz ismail yerine bir koç göndermesi ve hz ibrahim'in onu kurban etmesi ile şu anda bu ibadet kurban bayramı'nda eda edilmektedir gücü yetenler için.

0

hz. ibrahim peygamber efendimizin erkek çocuğu olmayınca allah'a bana bir erkek evlat ver senin yolunda kurban edecem diye dua etmiş ve allah hz. ibrahim peygamber efendimize bir erkek evlat verir ve yıllar sonra hz ibrahi'in rüyasına girer ve hani erkek evlat vereceğimde benim yoluma kurban edecektin der allah, bunun üzerine sabah kalkar kalkmaz, oğlu ismaili bir kurbanlık misali annesi süsler ve hz ibrahim ile gönderir, ismaili allah yolunda kurban etmek için bıçağı boğazına dayar ama bıçak kesmek, bir kaç kere dener yine kesmez sonra hz ibrahim elindeki bıçağı bir kaya parçasına atar ve o kesmeyen bıçak kaya parçasını ikiye ayırır, bu olayın ardından gökten bir koç iner ve o koçu allah yolunda kurban etmesiyle kurban bayramı ortaya çıkar.

0

hz ibrahim peygamber oğlu ismail peygamberi kurban edecekken allah ona kesmesi için bir koç gönderdi bu olayla birlikte kurban ibadet haline geldi