0

iskambil kartlarinda 4 adet papaz bulunmaktadır. bu kartlardan 3u çıkarılır. oyun tek bir papaz ile oynanır. bu oyunu oynamak için en az 2 kişiye ihtiyaç vardır. kalan kartlar herkese eşit bir şekilde dağıtılır. tabiki rakip senin kartlarını bilmiyordur. teker teker herkes kart seçmeye başlar. ayni olan kartlar ellerden çıkarılır. yani elinizde 1 var ise cektiginiz kartta 1 ise o kartları yere koyarsınız. kart azaldıkça papazı çekme oranı artacaktır. en son papaz kimde kalırsa kaybeeden o olmuştur. geçmiş olsun :)

1

papaz kaçtı 2 veya 4 kişiyle oynanabilen bir iskambil oyunudur. elli ikilik bir deste ile oynanır fakat içerisinde 4 adet papaz olan desteden 3 adet papaz çıkartılır ve kalan papaz kartların içine karıştırılır. kalan 49 kart ile oyuna başlanır ve oynanır. oyuncular ellerindeki çift kartları sırasıyla masaya açar ve ellerinde kalan oyunlarla oyuna başlarlar. oyunculardan birinin elinde 1 tane papaz vardır ve bu oyuncu o papazdan kurtulmalıdır. bu sebeple her oyuncu sırasıyla bir önceki oyuncudan kart çeker ve elindeki diğer kartlarla çift haline getirip yere atar. bu şekilde oyun oyuncuların ellerindeki kart bitene kadar devam eder. oyunda papazdan kurtulmak esastır. bu sebepten ötürü elinde papaz olan oyuncu kendisinden kart çeken oyuncuya papaz çektirmesi gerekir. oyunun sonunda elinde en son papaz kalan oyuncu oyunu kaybeder.

1

bir deste iskambil kağıdından üç papaz çıkartılır tek papaz kalır sonra tüm kartlar oyunculara dağıtılır ve elinde aynı sayıda kart olanlar onları atar birbirlerine çektirirlee sırayla kartları ve en son elinde papaz kalan kaybeder.