0

"mustafa kemal atatürk" denildiği zaman aklınıza ne geliyor? içinizden neler söylemek geliyor?

o, uğruna can verilecek değerde, düşünmeksizin ardından gidilecek bir liderdir.

12 cevap
0

mustafa kemal denilince aklıma namusu şerefi ayaklar altına alınıp yok edilmek istenen bir ülkenin dirilişi geliyor. keşke görebilseydim bir kere. türk dünyası böyle bir lideri çok zor bulur bir daha.

0

mustafa kemal atatürk deyince aklıma kurtuluş sözcüğü geliyor . kurtuluş mücadelemiz dökülen kanlar o güzel genç evlatların erkenden göçmüş olması bir milletin kurtuluşu geliyor aklıma . mustafa kemal çok iyi bir asker iyi bir yönetici başkomutan ve türkiye cumhuriyeti'nin kurucu lideri . bir çok şeyi o ve o dönemdeki insanlara borçlu olduğumu düşünüyorum ve minnet ediyorum . dua ediyorum hepsine . mustafa kemal vatanını çok seven bir lider . onun gerçekleştirmiş olduğu inkılaplar bugünde hala yerini koruyor en başta da kadınlara tanımış olduğu haklar . mustafa kemal'in akıllı bilgili okuyan araştıran kendini geliştirmiş bir adam olduğunu düşünüyorum . ve mustafa kemal deyince aklıma onun çocuklara sanata ağaçlara bilime ilime vermiş olduğu hassasiyet beni duygulandım .

1

keske onun zamaninda olsaydimda onu gorseydim geliyor

1

atatürk geliyor türk devletinin kurucusu geliyor

1

büyük üstad kral gelir ülkemizin başbuğu gazi mustafa kemal atatürk

1

cumhuriyetimiz kurucusu önder baş komutan adam gibi adam geliyor

1

türk cumhuriyeti'nin kurucusu adam gibi adam lider cesur yakışıklı mert büyük bir lider işte ne diyem başka yani keşke ölmeseydi onun yerine rte olsaydı demek istyrm :d.

1

onun fikirlerini anlamakta zorlanıyoruz gerçekten en basitinden devletçilik ilkesi bile devlete ne kadar destek sağlarken şimdilerde bu uygulamayı uygulayamıyoruz bile

1

baş kumandan türkiyenin kurucusu mustafa kemal atatürk keşke yaşasaydı da şimdiki türkiye yi görseydi neler yaptı ülkemiz için ne savaşlar mücadeleler verdi onun yeri hep kalbimizde

1

neler gecmiyor ki.. keske bizim zamanimizda yasasaymis da onun gibi bir liderle tanisma firsatimiz olsa keske diyorum. ülke icin nelerden vazgecmiş, olmayan maddiyatla neler başarmis. bizim zamanimizda yasayip gençlere ornek olmaliydi :)

1

türkiye cumhuriyeti nin kurucusu ,büyük bir komutan ve keskin bir zeka geliyor aklıma.

1

keşke onun zamanında yaşasaydım bir onu tanıma fırsatı yakalaya bilseydim diyorum.