0

babası yavuz sultan selimden dolu bir hazine devralmıştır. bu hazineyi fetihler için kullanmış ve hazineyi daha da arttırmıştır. zeki eğitimli ve iyi bir askerdir zaten kanuni en geniş topraklara ulaşmış ve ondan sonra osmanlı daha ileri gidememiştir.

0

kanuni sultan süleyman bilgisi ve tecrübesiyle her daim strejiler üreten ve buna rağmen yine de istişareye önem veren bir kişiliği olması sebebiyle giriştiği her savaşta kazanmıştır
bu da bize ne kadar güçlü bilgili ve tecrübeli olursak olalım istişherye her zaman önem vermemiz gerektiğini gösterir

1

osmanlı imparatorluğunun padişahı kanuni sultan süleyman, katıldığı seferler ile aldığı toprakları imparatorluğa katan bir insandı.. bilgisi ve yönetim anlayışı ileri derecedeydi. bir çok zafer kazanmıştır.

0

kanuni adından da anlaşıldıgı gibi tam bir kanun hukuk adamıydı devlet yasalarının dışına çıkmaz devlet otoriterliğini layııyla yerine getiren bir hükümdardı aklıyla hareket eden hükümdar nerelerin alınıp nerelernin alınmayacagına iyi düşünüp öyle kararlar verirdi

0

kanuni çok akıllı bir adamdı. aklı ile çok toprak kazanmıştır.

0

herşey kanuni sultan süleymanın rüyasıyla başladı diye hatırlıyorum liseden kalan bilgilerle. kanuni sultan süleyman bir gece rüyasında avucunu açar ve elinde bir fidan belirir ve bu fidan büyür kocaman bir ağaca dönüşür. rüyasını yorumlayan alimler ise onun toprakları çok genişleteceğine yorumlarlar bu olayı. bunun üstüne çalışmalara başlar. aldığı dersler, eğitimler ve zekası sayesinde büyük stratejiler geliştirir ve bir çok zafer kazanmayı başarıp toprakları çok genişletir.