0

fransız ihtilalinin tek bir sonucu değil, birden çok sonucu vardır. öncelikle fransız ihtilali, çoğu toplumlara bağımsızlık anlamında örnek olmuştur. birinci dünya savaşının nedenlerinden biri olmuştur. frsnsız ihtilâli ile çoğu toplumlar da ayaklanmalar isyanlar yaşanmıştır. özellikle de çokuluslu devletlerin yapılarında çatırdamalar yaşanmıştır. bu devletlerden biri de osmanlı devletidir. bu ihtilal osmanlı devletinin de merkezi oteritesini zayıflamıştır. çünkü o dönemlerde osmanlı, hem içerdeki ayaklanmalar hemde dışarıdaki savaşlarla uğraşmaktaydı. bu yüzden de osmanlı zor günler yaşamıştır.

0

fransız ihtilali sonucunda milliyetçilik akımı ortaya çıkmıştır. osmanlı devleti'nin içinde yaşayan azınlıklar 1789 yılında fransa da ortaya çıkan milliyetçilik akımına bağlı olarak osmanlı devleti'nden teker teker ayrılmayı talep etmişlerdir. ilk olarak sırbistan kendi milleti ve devletini kurmak için osmanlı devleti'nden ayrılmıştır. kısaca fransız ihtilali dünyada birçok yeri devletinin kurulmasına neden olmuş ve birçok devletin yıkılmasına sebebiyet vermiştir .

0

fransız lhtilali 1789 yılında meydana gelmiştir. bu ihtilalle beraber cumhuriyetçilik, adalet, hak gibi kavramları ortaya çıkmıştır. fransız lhtilali ile beraber milliyetçilik akımı yayılmıştır. bu akım birçok devletin de dağılmasına sebep olmuştur. özellikle osmanlı imparatorluğu ve avusturya-macaristan imparatorluğu dağılmıştir. çünkü her iki devlette çok uluslu devletleri. ayrıca sömürgecilik yarışı da hızlanmıştır

0

fransız ihtilalinin sonuçlarını bilmiyorum fakat çağ atlatan olayardan bşrşsş olarak hatırlıyorum nedense.