0

bunun sinir sistemiyle alakalı olduğu biliniyor, sinir sistemi harekete geçip kan damarlarını büzüşmesini sağlamasından kaynaklaniyor. sinir sisteminin ıslak kalmasıyla parmaklardaki kan damarlarını ince hale getirdiği, parmakların hacminin azaldığı, fakat boyut olarak ayni boyutta kaldığı için derinin büzüşerek o hale geldiği söylenir.

0

çünkü suda ki madde parmaklarla ters birleşime girer

0

çoğu insan suda parmakların uzun süre kalmasının buruşma nedenini derinin süngerimsi olmasından dolayı olduğunu sanar. fakat yanılırlar. parmakların uzun süre suda kalıp buruşma nedeni süngerimsi özelliğinden değilde ıslak nesneleri daha iyi kavrayabilmek için olduğu belirlendi.
hatta bu olayı araştırmacılar araçlarım daha iyi yol tutmasını sağlayan lastiklerdeki tırtıklara benzeterek anlatmaya çalışmıştır.
sinir sistemimiz bir süre ıslak kaldığını anlamasından sınra parmak uçlarınındaki kan damarlarını daha ince hale getirdiğini parmakların hacminin azaldığını ancak aynı boyutta kaldığını için derinin büzüldüğünü smulders diye bir araştırmacı belirtmiştir

0

parmakların buruşukluğu sayesinde elimizden birşeyden düşmesini engellemek amacıyla buruşuyor.

0

kavrama kabiliyetinin artması için suyun içinde parmaklarımız buruşur.

0

bilim adamları uzun süre su altında kalındığı takdirde parmakların buruşmasının nedeni suyun deriyi şişirmesinden kaynaklı olduğunu düşünüyor.

1

tutma yeteneğini artırmak icin vücut savunmaya geçer ve parmaklar buruşur.

0

sıcak suda kalınca burusuyor onun nedenini bilmiyorum en kısa zamanda araştırayım yani