1

cepli bilardo türlerindendir. beyaz top ve 15 (onbeş) renkli top ile oynanmaktadır. renkli toplardan 1 (bir) ile 7 (yedi) arsında numaralandırılmış toplar düz renk, 9 (dokuz) ile 15 (onbeş) arasında numaralandırılmış toplar paçalı, pijamalı yada yamalı olarak adlandırılan renktedir, 1 tane siyah top vardır üzerinde 8 (sekiz) numarası vardır. amaç topları deliklere sokmaktır, iki oyuncudan birisi düz renkli topları sokar, diğeri yamalı topları sokar, ancak siyah topu kendi toplarını bitirmeden sokarsa oyun biter. rakip kazanır. bu sebeple kendi toplarını deliklere soktuktan sonra siyah topu da sokar ve oyunu kazanır.

0

bilardo basasında oynanılır ve sopa vardır topa vurulur

0

oyun 2 kişi veya 2 takım olarak bantlı veya bantsız oynanabilir. oyunun amacı 2 gruptan birini tamamlayıp siyah topu en son topun girdiği cepe girdirmektir. amerikan bilardosu bilardonun bugüne kadar gelen ilk cepli bilardo çeşididir.

0

bununla ilgili bir cevabım yok ben de şuan verilen cevaplara bakıp bilgi edinmek ve bu amerikan bilardo oyununu nasıl oynandığını merak ediyorum

0

amerikan bilardosu 2 kişi ya da ikişerli bir grup halinde oynanır bantlı veya bağımsız olarak oynanır oyun bantlı oynaması durumunda topa vurmadan önce top hedef alınan toptan önce banda çarpması gerekir oyuncuların yaptığı bazı hatalar bilardoda faal olarak isimlendirilir ve bunun sonunda bazı cezalar verilir oyunun sonlanması ya da faal olan oyuncunun beyaz topu istediği noktaya koyarak oyunun tekrardan başlatılması gibi..