0

istanbul sultan ahmet meydanındadır. harika bir eserdir

0

yerebatan sarnıcı istanbul da bulunmaktadır diyorum.

1

ayasofya' nın güneybatısında bulunan bazilika sarnıcıdır. halk arasında yerebatan sarnıcı olarak anılmaktadır. uzunluğu 14 metre genişliği 70 metredir. 100 000 ton su depolama kapasitesi vardır. bizans döneminde çevresindeki bölgenin su ihtiyacını karşılamıştır. istanbul'un fatih tarafından fethinden sonra topkapı sarayının bahçesine su verilmiştir. günümüzde istanbul büyük şehir belediyesi kültür a.ş ye aittir müze olarak ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır.

2

istanbul'dadır.. oğlumla gitmiştik.. bizans imparatoru 1 mci justinianus tarafından sarayın su ihtiyacını karşılamak amacıyla, 6.yüzyılda yapılmıştır. 9800 metrekarelik büyük bir alanı kapsar..
sultanahmet'te bulunmaktadır. giriş öğrenci 5 lira idi geçen sene türk vatandaşlara 10 lira idi..

0

yerebatan sarnıçı istanbul fatih semtindedir. eskiden istanbul’un içme suyu buradan karşılanırdı. yani bir nevi istanbul’un barajı diyebiliriz.

1

istanbul da tarihi bir mekandır. dar ve dik merdivenlerden aşağıya doğru iniyorsunuz ve bir sürü sutunun bulunduğu bir alana geliyorsunuz. bulunduğunuz alanın altında su var ve balıklar yaşıyor hala devam ediyor mu bilmiyorum ben ben gittiğim de şans getirmesi için suya para atıyordunuz. ayrıca bir de büyük heykel var içerisin de ve ters yerleştirilmiş bir heykel. bu heykelin de gözlerine bakarsanız uğursuzluk getireceğine inanılıyor.

0

yerebatan sarnıcı istanbul'da yanlış hatırlamıyorsam topkapı sarayı civarlarındadır.