2

arkadaslar özür dilerim mesajı yanlışlıkla tamamlamadan gönderdim bu o mesajın devamıdır. zaman ilerledikce ya içine kapanan,kimse ile konuşmayan,tepkisiz,hissiz bir moda girer yada dışına dökülme dedilen her seyi gülererek geciren,hiç bir seyi ciddiye almayan,durduk yere gülüp zıplayan bir mod almaya baslarsınız. bu mod insandan insana değisir. kimilerinde icine kapanış modu görülürken kimileri dişina akıtma moduna girer.
zaman ilerledikce tehlike artmaya baslar. artık olmayan seyler görmeye baslarsınuz bu ilerleyen sürecte hangi moda girdiğinizin bi önemi olmadan her modda görülmeye baslar. olmayan varlıklar görmeye baslarsınız ve bu varlıklarla sohbet eder hatta kavga edersiniz. dışardan bakan kimle konusuyor kendi kendine konusuyor desede siz birisini görüyorsunuz ve onunla konuşuyorsunuz. fakat bu durumu sadece siz yaşıyorsunuz. çok daha fazla ilerleyen depresyon modları psikolojik olarak hem kendinize hemde cevreye fiziksel zararlar vermeye baslarsınız. birilerini öldürmek istersiniz ve bunu faliyete gecire bilirsiniz. artık bu depresyon olayı diğil şizofreni olayına döner. yaptıklarınızın bilincinde olmaz veya yaptıklarınızı hatırlamazsınız. bu durumda direk akıl ve ruh hastalıkları hastanesine yatırılır orda tedavi görmeye baslarsınız. bu olayın bu aşamaya gelmeden önce ilk belirtileri gördüğünüz zaman veya birisinin size söylediği zaman en yakın psikoloji uzamanı doktora görünmeniz en doğrusudur. doktor tavsiyesi ile antidepresan hapları kullanarak kısa sürede basarılı bir sonuc elde ederek bu dönemi atlata bilirsiniz. bu dönemin bittiğini düşündüğün zaman yavaş yavaş ilacları doktorunuzunda tavsiyesi ile bırakmaya baslayıp hayatınıza devam edebilirsiniz.

2

deprasan belirtileri çoktur bunlardan bir kacını anlatmaya calışacagım. öncelik ile bilmeni istediğim bir konu anlattıklarımın hepsini yaşadığım için bildiğim bir konudur. daha öncesinde depresyona girdiğim ve destek aldıgım için size bu konuda yararlı bir bilgi verecegim. öncelikle depresyona girmek için basımızdan gecen bir olayın neden oldugunu bilmenizi istiyorum. depresyona girdiğinizi bir anda belli etmez ve bir anda anlayamazsınız. depresyona girdiğinizi siz bile anlamazsınız,ben depresyona girmedim iyiyim desenizde girmiş olabilirsiniz. depresyona girdiğinizi belirten en büyük aktör dengesizliktir. bu sürecte bir haliniz diğer haliniz tutmaz. sürekli değişken duygular ve davranışlar sergilemeye baslasanızda bunun farkına varmazsınız. bi anda ortada hiç bir neden yokken ağlamaya baslayaya bilirsiniz. en ilginiç olanıda aglarken halinizin komik oldugunu düşünerek bi anda kendi halinize gülmeye baslar ardından aglancak halime güldüm diye tekrar ağlamaya baslaya bilirsiniz. bu sekilde dengesiz hareketleriniz ve düşünceleriniz depresyona girdiğinizin ilk belirtileridir. zaman gectikce artık ya içenize kapanan kimse ile konusmayan,tepkisiz bir insan moduna yada herseye gülen hiç bir şeyi ciddiye almayan

1

sürekli mod düşüklüğü depresyonun ana belirtisidir. iştahsızlık kötü bir belirtidir mesela.tek öğün bile yemek istemiyor insan çoğu zaman. hep hüzünlü bir ruh halide kötüdür mesela. yapılan hiçbir şeyden zevk alamamak. uykulu halde depresyondur. insanın hep yağmurlu hava yaşaması,battaniye altında kalası geliyor.

1

deepresyonun belirtileri aşıırı üzüntü sinir stres sık sık ağlamalar sinir krizleri sürekli üzüntü çok kez derinlere dalmak

1

yemeden içmeden kesilmek, sessizlik, yalnız kalma isteği.