0

herhangi bir aktivite dalında sürekli olarak aktif olankişiye aktvist denir

0

rachel corrie bir aktivisttir ve aktivistler inandıkları değerler uğruna savaşan insanlara denir. aktivist olmak isteyen kişinin bir amacı olmalıdır. bu uğurda gerekirse canını ortaya koymalıdır. gösteriler yaparak , meydan okuyarak farkındalık oluşturur.

1

eylem yapan kişi anlamına gelmektedir aktivist. aktivistler tarafından gerçekleştirilen eylemler, diğerlerine ve çevreye zarar vermediğinden terör eylemleriyle aynı kefede değildir. aktivizm, protesto, dönüşümcü aktivizm, sivil itaatsizlik, lobicilik ve boykot gibi eylemlerle gerçekleştirilir. aktivist olmak için kişinin sosyal, siyasi veya çevresel olaylar konusunda duyarlı olması yeterlidir.

0

öncü lider kendini herkesten üstün gören kişi hep benim diyen insan fjfkıfurjfj dsgdfhgddhgdhhgkkjgdsfjllouy yhhfdhkbfd hygfdhkk hugh gdefnmmvdlllhtfdd

0

aktivist öncü lider yönetmendir aktivist kendini herhangi bir alanda yada toplumda kendini göstererek başarılarınla olunur

0

aktivist bir işin öncüsü, yönetmeni, lideri, başı olan kişidir. yani o işi yürüten kişidir. aktivistler öncü olur ve arkasında takipçileri onu takip eder.

0

aktivist nedir, kime denir?

aktivist, sözlük anlamı olarak eylemci manasına gelmektedir. genel kavramı ise aktivist eylemini yapanlar aktivizm olmaktadır. politik veya toplumsal değişme olduğu zaman bilerek gruplar halinde eylem yapmaktadırlar. bir nevi protesto olan bu eylemlerin amacı, değişme istememesi ya da zorla toplumu değiştirmek isteyenlere karşı bir duruş göstermeyi amaçlamaktadır. aktivist kavramı, muhaliflik ya da protesto kelimeleri ile aynı kelimelere eş anlam olmaktadır. fakat aktivist, sayısız bir şekilde politik ya da siyasal yönlendirmede bulunabilmektedirler. geniş bir yelpazeye sahiptirler. yani, politikacılara ya da gazeteye mektup yazmak, ekonomi hakkında boykot yapmak, şirketleri destekleme ya da protesto yapma, blog açarak protesto etme, sokaklar gerçekleşen yürüyüş ve grevleri yapmaya kadar hepsi aktivist içerisine girmektedir. gerilla tekniklerini dahi kullanan aktivistler, bir şeye karşı duruşunu her çeşitli yollar ile gösterebilmektedir. bu aktivistler ayrıca kendi aralarında özgürlük savaşçıları olarak gruplara ayrılırlar. bu savaşçılar karşı tarafa göre terörist olarak görülebilmektedir.

0

aktivist toplumsal olaylarda örneğin hayvan hakları ,çevre kirliliği gibi topluma yararı olan konularda öncü olan kişilerdir.aktivist olarak adlandırılan kişiler genellikle sanat camiasında tanınan ve daha çok populer kişilerden oluşur.aktivistler inandıkları doğrular doğrultusunda korkusuzca aklından geçenleri söyleyen ve aynı görüşte olan kişilere öncü olanlardır.aktivistler türkiyede maaalesef çok fazla kendini gösterememektedir.bunun temel sebebi siyasal sorunlardır.aktivist korkusuz olmalıdır.aktivistler bazen hükümet aleyhinde bile görüşlerini savunabilmelidir.aktivist olmak kolay iş değildir.herkes aktivist olamaz.
aktivist olmak için belli alanlarda başarılı olmak gereklidir .bu alanların başında elbette sanat vardır fakat aktivist sadece sanat camiasında olmak zorunda değildir.aktivist bir iş adamı bir pazarcı bir muhasebeci olabilir bazen.ancak önemli olan şey bu kişinin halka mal olmuş olmasıdır.sanatçıların daha çok aktivist olması özgür düşünceyle alakalıdır. aktivistleri eylemlerin en ön safında görebilirsiniz.

0

diğer bir ismi de eylemcilik olan aktivizm toplumsal bir değişim veya politik bir değişim yapmak amacıyla eylemler yapmaktır bir kesim tarafından terörist gibi algılanabilen aktivistlik bir başka kesim tarafından özgürlük savaşçısı gibi lanse edilebilir ancak bütün bunlara rağmen aktivisti farklı kesimlerce farklı algılanan ve hayata farklı lens ettirilen bir akımdır sivil itaatsizlik yönetimin yürürlüğe koyduğu ve karşı konulması gereken kanunlar ve kuralları itaat etmemek bu kanunları ve kuralları tanımamak şeklinde ortaya konulur barışçıl bir eylemdir oturma eyleminden ölüm orucuna işgalden imza toplamaya geniş bir yelpazede yapılabilir tarihteki en büyük sivil itaatsizlik örnekleri gandi ve martin luther king de görülebilir bir başka aktivizm eğilimi boykot tur boykot genelde siyasi nedenlerle ekonomik unsurları protesto etmek amacı taşır lobicilik lobicilik en etkili ilimlerden birisidir buradaki amaç protesto edilecek unsurları bertaraf etmek için örgütlenme ve eyleme geçmek amacı taşır protesto yine bilinen bir eylem türüdür görüşünüze katılan çoğunlukların kamuoyu önünde bu tepkilerini dile getirmesi ve medyayı bu yolda kullanmak etkili aktivizm hareketleridir bazı aktivizm türlerinin karşı koyma ile hiçbir alakası yoktur mesela bazı dini grupların insanların davranışlarını değiştirmeleri için birey birey mücadele etmesi de bir aktivizm hareketidir bir diğer aktivizm yolu ise dönüşümcü aktivizm dir dönüşümcü aktivizmi bir örneği birleşmiş milletler'de dir harap olmuş bir ülkede barış görüşmeleri yapıldığı sırada bu görüşmeleri izleyen uygulanıp uygulanmadığını takip eden bir sistemdir sokak savaşları gerilla hareketleri görevler blok yazmak gibi birçok yolu kullanan aktivistlerin son yıllarda artan bir tık sesi de bulunmaktadır herhangi bir konuda duyarlılık geliştirip üstelik kendiniz gibi insanlarla toplanıp fikirlerinizi eyleme dönüştür meniz gerçekten güzel birçok açıdan da ütopik görünebilir yalnız şuna dikkat etmekte fayda var kimseye zarar vermemek birçok aktivist bunu başarı biliyor insanlara hayvanlara çevreye zarar vermeyen aktivist olmanız dileğiyle

0

aktivist resmi veya gayrıresmi ortak bir düşünceye sahip kişi veya kişilerin legal veya illegal olarak eyleme dönüştürmesine verilen isimdir

0

aktivist toplumsal veya politik değişim meydana getirmek belirli sorunlara dikkat çekmek için özel amaçlı etkinliktir. aktivist olunmaz zaten o an durum ne gerektriyorsa o yapılır öyle davranılır.

0

aktivist oyuncu demektir sözel bölüm seçerek aktivist olunabilir ama bence en iyisi konservatuar mezunu olarak da olabilirsiniz oldukça para vardır bu işte devamlı ve sürekli olursanız ün gelir ün ile birlikte paranızda sayı artışı olur aslında güzel bir iştir ve eğlenceli devamlı medya ve kameracilar sizin peşinizde olur buda size ün olarak döner

0

aktivist oyuncu olarak bilinir ve sinema tiyatro bölümünü bitirmek gerek.

0

aktivist genelde toplumdaki durumların değişimini sağlamak yaptığı ve yaptırdığı eylemlerdir bunlar tek bir şekilde değil birçok şekilde yapılan toplulukla destlenen eylemlerdir

0

aktivist insan görüşleri olan ve bu görüşlerini sonuna kadar savunan insana denir. bir aktivist olması için o savunduğu konu hakkında bir çok bilgiye sahip olması gerekir. aynı zamanda bu savunduğu düşünce birçok insanın kanıtlaması gerekir ki ünlü bir aktivist olabilirsin.

0

eylemci.. legal ya da illegal yollarla aklınıza gelebilecek herhangi bir konuya karşı, karşı duruştur. topluma yön verdikleri, algı değiştirdikleri, başarılı sonuçlar elde ettikleri söylenir. bilemem... işleri tamamen budur.

0

görüşleri olan ve bu görüşlerini yaymaya çalışan, gerekirse eyleme dökebilen kişidir

0

aktivist kişi yapılan sömürüye karşı hareket halinde bulunan kişidir. aktivist kişilerin doğası anarşizmdir. halkın idaresiyle sorumlu kişilerin sorumluluklarını yerine getirmeyen kişilere karşı sağlam bir duruş ve kendini ifade etme biçimi sergiler. toplumun sorunlarını kolayca dile getirebilen bunun sonuçlarını idareye ve yönetim şekline bağlayan kişiler aktivistlerdir. sosyal sömürgeyi bitirmek ve toplumu ileriye taşımaya çalışır. okuduğunuz için teşekkürler. hoşçakalın.

0

bir fikri savunan ve bu fikir uğruna gerekirse eylemde bulunan kişidir

0

bir toplumda oluşan bazı haksızlıklara vere yanlış davranışlara karşı çekinmeden tepki verebilen ve bu tepkisini ahlak ve hukuk kuralları çerçevesinde belirtebilen aydın özgür düşünceye sahip araştırmacı bilgili kişilere denebilir.aktivist kişi topluma bu konularda yön veren yol gösteren bilgi veren ışık tutan kişidir.ve sürekli olarak bu tarz konularla ilgilenen toplumu yaralarını sarmasına hakkını aramasına yardımcı olan fakat anarşiye günü dışına çıkmadan kimsenin özgür hayatını engellemeden yapmalıdır.eğer insanların özgür hayatını engelleyecek hareketlerde ve eylemlerde bulunursa aktivistlşk anlamını yitirmiş olur.