0

ahiret inancı emantü duasını bilmek tastik etmektir kısaca

0

ahiret inancı öldükten sonra ruhun yeni bir dünyada tekrardan sonsuza kadar yaşayacağına inanmaktır. başta islamiyet olmak üzere birçok dinle ahiret inancı bulunur.

1

ahiret inancı her şeyden önce imanın şartlarından biridir. ahiret gününe inanmayan insan islam dinine göre iman etmiş sayılmaz. bu denli önemlidir.

dünya hayatının geçici olduğu, ölümle sadece bedenin yok olduğu, ruhun ise varlığını sürdürmeye devam edeceği, kıyamet koptuktan sonra gelmiş geçmiş tüm insanların yeniden yaradılacağı ve ebedi bir hayatın başlayacağı inancıdır.

dünyada iken işlenen tüm ameller, günah ve sevaplar meleklerce kaydedilmektedir ve ahirette hepsi karşımıza çıkacaktır. zerre kadar iyiliğin de zerre kadar kötülüğün de hesabı yapılacak, terazide tartılacaktır... kul hakkı ile ölen insanlar, hatta hayvan ve bitkilerin hakkına girenler dahi bu hakların hesabını verecektir. ancak allah-u teala rahmeti ile günahları affetmeyi tercih edeceğini bildirmiştir. ancak kul hakkını ancak hak sahibi kulunun rızası ile affedeceğini de bildirmiştir.

sırat köprüsünden geçme gibi bazı aşamalar da bildirilmişti. inananların cennete, inanmayanların cehenneme gideceği, günahkar müminlerin günahlarının cezasını çektikten sonra cennete gidebilecekleri, cennet ve cehennemin ne olduğuna dair bazı bilgiler de bildirilmiştir.

0

öldükten sonra yaşama inanmaktır. insanlar dünyada yaptıklarının karşılığını görecektir.

0

ahiret allah'ın vaadinin tahakkuk edeceği dünyada yapılan amellerin karşılıksız birakmicagi yaptığımız iyiliğine kötülüğü göreceği hesap günüdür yani hiç bir şey karşılıksız olmucak yani kotulugumuzun cezasını iyiliğini zinde sefasini yasicagini allah affetsin ya gunhlarimizi