0

alex de sauza brezilyali 've fenerbahcenin efsane futbolcusudur 've cok klas bir isimdir

0

alex de souza bir dönem fenerbahçe'de çok başarılı futbol oynamıştır. jübilesini fenerbahçe'de yapmıştır. fenerbahçe takımını aşık ,türkiye'yi çok seven bir futbolcudur. avrupa'da çok büyük takımlarda oynamıştır. şu an avrupa'da yaşıyor ama fenerbahçe'yi çok yakından takip ediyor. bir dönem fenerbahçe'de teknik direktör olabileceği medyada diye yazmıştı. hala da söyleniyor belki fenerbahçe'ye teknik direktör olarak getirilebilir. bence de çok iyi olur yani getirilirse çünkü fenerbahçe'yi gerçekten çok seviyor çok şeyler katar bu kadar.

0

alex de souza ülkemize gelen en büyük yabancılardan birisidir. hatta hagi ile beraber en çok istatistik ve başarı elde eden oyunculardan birisidir. alex fenerbahçe'ye gelmeden önce ki 2 sezon öncesi real madride gitmesi gündemdeydi. kariyerine brezilya'nın coritiba takımında başlayan alex zamanla burada dikkatleri üzerine çekmeye başlamıştır. coritiba da çok iyi 2 sezon geçiren alex daha sonra palmerias ve flamengo takımlarında forma giymiştir. alex daha sonrasında palmeirastan cruzeiro takımına transfer olmuştur ve kariyerini iyice zirveye çıkarmıştır. avrupa da iyice dikkatleri üzerine çeken alex de souza aynı zamanda brezilya milli takımına da çağrılmıştır bu başarısı ile. italyanın parma takımının dikkatini çeken alex 8 milyon euro karşılığında parmaya transfer olmuştur. o dönem kendisini real madridin de istediği ancak daha çok forma şansı bulmak için parmayı tercih ettiğini açıklamıştır. parma da o dönem italya'nın en iyi takımları arasında yer alıyordu. alexin parma macerası çok kötü başlamıştı. önce geçirdiği sakatlık sonra hoca değişimi alexi sendeye uğratmıştı. 1 sene sonra tekrar brezilyanın cruzeiro ekibine geri dönmüştür. alex burada tekrar ritim bulmuştur ve real madridin radarına bir kez daha girmiştir. real madridin los galacticosunu oluşturduğu döneme denk gelen alex bir kez daha bu görüşmeler de ilerleme kat edememiştir ve fenerbahçe'nin gündemine gelmiştir. daumun çok istediği alex büyük uğraşlar sonrası 5 milyon euro karşılığında fenerbahçe'ye imza atmıştır. kariyerinin en uzun imzası olacak olan bu imza ile birlikte alex, 8 yıl sürecek olan fenerbahçe kariyerinin başlangıcını yapmış olmuştur. fenerbahçe formasıyla çıktığı ilk istanbulspor maçından itibaren herkesi büyülemeye başlayan brezilyalı sambacı, fenerbahçe formasıyla ligde çıktığı 241 maçta 136 gol atıp 113 de asist yapmıştır. alex şampiyonlar liginde ise çıktığı 25 maçta 5 gol 11 de asist yapmıştır. türkiye kupasını da fenerbahçe forması ile 2 kez kazanan alex bu kupada da 24 maçta 13 gol atıp 8 asist yapmıştır. alex de souza fenerbahçe forması ile 2 kez gol kralı olmuştur. aynı zamanda 5 kere de asist kralı olan alex de souza fenerbahçe formasıyla ligde 4 şampiyonluk yaşamıştır. alex de souza sadece saha içinde değil saha dışında da çok dikkat çekiyordu. ama diğer oyuncular gibi magazin hayatıyla değil, ailesine olan düşkünlüğü ile. saha içinde son derece hırslı ve mücadeleci olmasına rağmen, efendiliğini hiç bozmayan alex de souza için dönemin hakemi bünyamin gezer şöyle diyordu,alex de souza bir karara itiraz ederse,haklıdır.çünkü bazen onunla alakalı verdiğim yanlış kararları bile gelip düzelten bir oyuncuydu diyordu. nasıl bir profesyonel nasıl bir beyefendi olduğunu buradan anlayabilirsiniz.alex de souza aynı zamanda fenerbahçe tarihinde en çok gol atan yabancı oyuncu ünvanını da elinde bulunduruyor. fenerbahçe'nin kazandığı kupalarda ve başarılar da her zaman payı olan alex de souza taraftarların da sevgilisi haline gelmiştir.öyle ki heykeli bile yapılmıştır.

0

alex de souza eski fenerbahçeli brezilyalı futbolcu fenerbahçe'nin tarihinde oynayan en başarılı yabancı futbolcular o dönem başkan aziz yıldırım ve yaşadığı sorunlar nedeniyle fenerbahçe'den ayrılmak zorunda kalmıştı ama taraflı tarafsız herkesin gönlünü kazanmıştı...

1

alex de souza fenerbahçenin gelmiş geçmiş en iyi oyuncularındandır.bana görene fenerbahçenin şimdiye kadarki en iyi oyuncusudur.başarıları alex de souza fenerbahçede orta alanda oynuyordu.ve bu orta alanda hem takım kaptanlığı hemde takımı yönetiyordu.bu adam çok başarılı bir futbolcudur.keşke hiç gitmeseydi.