0

erzurum'da çıkarılıp işlenen ve tespih, yüzük yapımında kullanılan siyah bir kayaçtır. rusya'da da çıkarılmaktadır ama erzurum oltusunu tutmamaktadır.

0

oltu taşı, erzurum da çıkarılan ilin çok meşhur taşıdır. bu durumda sorudaki "yapılan" kelimesi yanlış oluyor

0

oltu taşı erzurum ilinin meşhur taşıdır. oltu ile tesbih ve çeşitli taşlar yapılabilir.

0

erzurum bende erzurum'luyum bu arada belirteyim tespih yapımında kolye ve yüzük yapımında sıkça kullanırız.

0

oltu taşı meshur erzurumda cikan bir tastir.tespih yapilir

0

oltu taşı erzurumda çıkarılmaktadır ve bildiğim kadarıyla tesbih yapımında kullanılır.

0

erzurum oltu ilçesinde çıkarılmaktadır asli ardıç köküdur teşbih ve taki için kullanılır görünüşte regi siyahtır fakat taş kazanırsa kahverengi toz seklindedir

0

erzurum ilimizde bulunan bir taştır.oltu taşı genellikle tesbih yapımında kullanılmaktadır.gayet kaliteli ve ilgi çekici bir taştır.tabiki böyle güzel bir taşı bayanlarımızdan esirgemek olmaz. bayanlarımızı düşünürek ince ve zarif künye,kolye tarzı takılar yapılmaktadır. bayanlarımızın güzelliği ile taş daha bir güzel görünmektedir.

0

oltu taşı, erzurum'un oltu ilçesinin kuzeydoğu kesiminden çıkarılmakta olan yarı değerli bir taştır. kolay işlenebildiği için takı ve ziynet eşyaları yapımında kullanılır. taşın rengi genellikle siyah renktedir.

0

oltu taşı erzurum'da çıkartılan bir madendir.

1

oltu taşı genel olarak erzurum şehrinde oltu ilcesinden çıkartılır. islenmesi çok kolay bir taştır, taki yapiminda ve tesbih yapiminda kullanılır. bileşiminde karbon agirlikli bir taştır ve siyah rengi en tutulanidir.

1

erzurumda tesbihler yapımında kullanıyor sağlam ve asil bir taştır

1

erzurum'da olan bir taştır , tesbih yapımında kullanılır sağlam ve güzel bir taştır :))