0

eğer bir kayınpederin evine nişanlılık hediyesi getiren ve başlık veren bir adam ikinci bir kadına göz koyduysa ve kayınpederine kızını almayacağını söylediyse kızın babası ona getirilen her şeye el koyacaktır.
eğer bir adam kadın alırsa ,kadın ona çoçuklar doğurursa o kadın ölürse, ölümünden sonra adam ikinci bir kadınla evlenip çoçuk dünyaya getirirse, sonra da ölürse çoçuklar analara göre mal bölüşmeyecekler kendi analarının çeyizini alacaklardır.baba evinin malını eşit bölüşeceklerdir

0

- eğer hekim adamın neşterle üzerinde çalışıp adamın ölmesine yada,göz bilgesinde neşterle çalışıp gözünü kör ederse hekimin bileklerini keseceklerdir.
-eğer birini cinayetle suçlar ve bunu ispat edemezseniz,suçlayan kişi öldürülecektir.
-eğer bir mimar bir kişiye ev yapıp,sağlam yapmaz ve içinde oturacak adam ev yüzünden ölürse o mimar öldürülecektir.
-eğer bir kişi bir kişiye büyücü diye iftara atarsa ve onu ispat etmezse,iftira atılan adam nehire gidecek, eğer nehir onu çekerse,iftirayı atan adam onun mal varlığına sahip olacaktır,ama nehir adamı temize çıkartırsa eğer ,iftirayı atan adam öldürülecek,temize çıkan onun mal varlığına sahip olacaktır.
-eğer bir adam,bir rahibeye ve ya bir adamın karısına parmak uzatılmasına sebep olur ve bunu ispat edemezse,o adam mahkeme huzuruna çıkartılacak ve yarı başı tıraş edilecektir.
-eğer bir hekim bir adamın kırık kemiğini iyileştirirse,hasta bir damarı iyi ederse,iyileşen adam ona 5 şekel ödeyecektir.
-eğer bir adamın eşi ona çocuklar doğurursa ve kölesi de ona çocuklar doğurursa,baba sağlığın da kölenin ona doğurduğu çocuklara benim çocuklarım deyip eşinin çocukları ile birlikte onları sayarsa,baba vefat ettiğinde baba evinin malı içinden,eşin ve kadın kölenin çocukları eşit olarak mal bölüşecekler dir. eşin ilk oğlu hisse içinden seçecek ve alacaktır.
-eğer bir adam berberi zorlayıp kölelik belirtisi olan saçını,anlaşılmayacak şekilde tıraş ettirirse,o adamı öldürecekler,kapısına asacaklar,berber bilerek tıraş etmedim diyerek serbest kalacaktır.
-eğer bir adam bir kadın alır fakat sözleşmesini yapmazsa, o kadın zevce değildir.sözleşme yapmadı için karısı sayılmaz .

0

bildiğimiz dinlerin temelini oluşturduğu söylenen kanunlardır ve ciddi reformlar içerir . her din gibi babil kralı hammurabi de kuralların kendisine tanrı tarafından geldiğini söylemiştir .

0

babil kralı hammurabi nin tamrıdan aldığını söyleyerek yazdırdığı kanunlardır.adam öldüren ölüm cezası alır.evlenirken adam kadınla sözleşme yapmaz ise o kadın zevcesi değildir....

0

kısasa kısastır biri öldümü o da öldürülür