0

"semantik web yeni bir tür ve apayrı bir web olmayıp,verilere daha iyi tanımlanan anlamların verildiği,bilgisayarların ve insanların işbirliğine imkan veren günümüz web'in devamıdır." -t. berners-lee

0

sadece birçok ilgiye bir arada tutan bir veritabanı kısayol kodları n01 olarak arka planda çalıştığını biliyorum

0

semantik web'in türkçe karşılığı, anlamda ağ olarak meydana gelmektedir. online içeriklerin sadece insanlar tarafından değil, yazılımlar tarafından da kolayca anlaşılabilir, kullanılabilir ve yorumlanabilir olmasını amaçlayan bir web projesidir. bu yazılımların böylelikle, veriyi bulması, paylaştırması ve birleştirmeyi hedeflenmektedir. internet eklentisi de diyebiliriz semantik web için. bu kavram 2001 yılında bir makalede yer almaktadır. yazılımın işini oldukça kolaylaştıran semantik web ' in kullanıcılara sağladığı fayda ise, daha doğru arama sonuçlarına ulaşarak kullanışlı bir internet deneyimine erişmenizi sağlamaktır. günümüz de ise, bu ağın belirli bir parçası geliştirilmiş ve hayata henüz geçirilmiş olsa da gelecekte sisteme dahil olarak işleri kolaylaştırması planlanmaktadır. semantik web şu an kullanmış olduğumuz web dökümanlarının aksine, arama yaparken gerçek dünyanın ensnelerinş işinde barındırıyor. böyle bilgiler sadece insanlar tarafından değil, yazılımlar tarafından da anlaşılabilir. site sahiplerinin temel amacı, arama motorlarının üst sıralarında yer alarak site trafiğini attırmak ve gelirlerini artırmaktır. bu bağlamda da semantik web önemlidir. semantik web, internet sayfalarında bulunan sayfa içerikleri x başlıkları ve bağlantıları sınıflandırıyor. sonuç olarak aranan içeriğin daha doğru ve güçlü bir şekilde sıralanarak kullanıcıya sunulmasını sağlıyor. internet üzerinden paylaşılan bütün içerikler, arama motorları tarafından eş anlamlılar, alt türleri şeklinde kullanıcıların yaptıkları aramayı katogorize ediyor.

0

sadece bırcok bılgıyı bir arada tutan bir verı tabanı olarak biliyorum

0

semantik web'in anlaşılır türkçesi anlamsal ağ demektir. anlamsal web geleceğin interneti olarak adlandırılır. normalde bizim okuduğumuz web siteleri ya da diğer içerikleri bilgisayarlar anlayamaz tıpkı 0 ve 1'lerden oluşan bir yazılımı bizim anlayıp yorumlayamayacağımı gibi. bu nedenle anlamsal web gelecekte bir çok şeyin otomatikleştirilmesi için geliştirilmiş bier nevi zayıf yapay zekadır.

anlamsal ağ , web içriklerinin sadece doğal dillerde değil aynı zamanda ilgili yazılımlar tarafından anlaşılabilir bir biçimde ifade edilebileceği, böylece bu yazılımların veriyi kolayca bulmasını paylaşmasını ve bilgiyi birleştirmesini sağlamayı amaçlayan gelişen bir internet eklentisidir.

0

semantik web, insanların ve yazılımların kendi aralarında anlaşabilmeleri için kurgulanan , bir ilişkilendirmeler bütünüdür, yapay zeka ile karıştırılmasına rağmen bir yapay zeka ürünü değildir, yapay zekadan bağımsız olarak yazılımların bir bilgiyi tanımlayabilmesi , açıklayabilmesi, kaynağını bilmesi mümkündür fakat günümüzde çoğunlukla yapay zeka ve semantik web bütünleşik bir şekilde çalışmaktadır.

0

web designer ve web developerlara sormak lazim cunku bu isn ustatlari onlar kuran yapan bilir

1

türkçe karşılığı anlamsal ağ olan semantik web, online içeriklerin sadece insanlar tarafından değil, yazılımlar tarafından da kolayca anlaşılabilir, kullanılabilir ve yorumlanabilir olmasını amaçlayan bir web projesi olma özelliği taşıyor. semantik web temelde birçok teknolojinin, felsefenin ve prensibin birleşiminden oluşuyor. mesela, "xml", "ns", "xmlschema".

1

anlama web anlamındadır.insanların birbirleriyle ya da kurumların birbirleriyle anlaşıp iletişim kurabilmesi için ayarlanmış bütündür.

0

semantik web diğer adı anlamsal webdir. semantik web ileri düzey teknolojilerinin kullanıldığı halkın yapay zeka olarak anlamlandırdığı webdir.

0

türkçe karşılığı 'anlamsal ağ' dır. anladığım kadarıyla anlatmaya çalışacağım. şöyle ki; internet üzerinden yaptığınız aramaların kodlanmasıyla sizi tanımaya çalışan motorun bir sonraki aramalarınızda işinizi kolaylaştırmak adına belleğine kaydettiği aramaları size sonuç olarak sunmasından ibarettir. aynı zamanda yaptığınız aramalardan çıkan sonuçla internette, sosyal medyada dolaşırken onunla ilgili görsellere veya reklamlara rastlayabilirsiniz. çünkü sizi tanıyordur ve neyle igilendiğinizi biliyordur. örneğin süpürge modellerini ve fiyatlarını araştırmışımdır. sosyal medyaya giriyorum ve önüme bununla ilgili bir reklam çıkabiliyor. yahut halı yıkama, indirimli süpürge torbaları gibi bağlantılı şeyler de olabilir. bilemedim.

0

ozurdilerim ama bu konuda ve bu soru hakkında hiç birlik yok

0

semantik web bildiğim kadarıyla verinin uygulamalar arası, kurumlar arası, topluluklar arası paylaşılabilmesi için bir altyapı sağlamaktadır. semantik web verinin makineler tarafından anlamlandırıldıgı bir veri paylaşımdır. semantik teknolojiler anlamı ontolojiler kullanarak anlatmaktadır.
semantik web teknolojileri :
rdf yani kaynak açıklama altyapısı (resource description framework) semantik web için temel veri modelidir. bu model farklı değişim formatlatı olan rdf/xml/,n-triples,n3 ve turtle için baz teşkil etmektedir. semantik dünyanın kalbini ise ontolojiler oluşturmaktadır. bu yüzden de owl yani web ontoloji dili tüm açıklamaları ve iliskileri yapabilmemiz için kullanacağınız teknoloji olacaktır. semantik wen teknolojilerniin kullanımına güzel bir örnek foaf(friend of a friend( uygulamasıdır, özellikle günümüzün sosyal ağları olan web projelerini düşündüğünüzde anlamsal weble hayata geçecekleri hayal etmek bile güç.

0

yazılımları. denetleyen site değil mi yazılımcılar gibi bişey

0

semantik web bildiğim kadarıyla oluşturulan yazılımları denetleyip yazılımlar arası bilgi alışverişi sağlayarak güncellemeler için veri toplayan başka bir yazılım.semantik web sayesinde internet ağından sürekli bilgi çekilir analizler yapılır istatistikler tutulur ve elinizdeki yazılım için en uygun güncellemenin ne tür ihtiyaçların gerektiğine verilecek cevaplara yardımcı olan bir programdır.yapay zeka olarak kullanıldığı düşünülmektedir ancak değildir.daha çok veri toplamak için kullanılan bir yazılımdır.

0

yapay zeka teknolojisinde kulanılan ve yapılmasına etken olan teknoloji dir.

0

bilgisayarda bize kitap gibi veriler sunan veri tabanıdır yapay zekaların kullanabileceği zekayı kullanıp internette karşımıza çıkar

0

semantik web, insanların ve yazılımların kendi aralarında anlasabilmeleri için kurgulanan bir iliskilendirmeler bütünüdür. anlamsal ağ, yani semantik web, günümüzde pek çok profesyonel ifadelerinde sıklıkla düştüğü bir yanılgıya ters olarak, yapay zeka ürünü değildir. ilk etapta semantik web, bir zamanlar yaratılan word wide webin çağını kapatmaya kararlı, yeni jenerasyon birkaç geliştiricinin ürünü olarak düşünülebilir.

0

daha once hıc duymadım ama buran gordukden sora arasdırdım bır agların daha kolay bır bıcıme getırılesı dır galıba

0

yapay zeka teknolojilerini kulalabolen teknoljilerdir