0

anlamsal ağ nedir? (semantic web)

semantik web, yapay zekâ olmamakla beraber yapay zekâ teknolojileri kullanabilen bir teknolojidir .
anlamsal web kavramı, bugünkü web’in temelini oluşturan uri, http ve html gibi yapılarını tasarlayan ve bulan kişi olan tim berners-lee tarafından öne sürülmüş ve mevcut web ortamının geliştirilerek tam potansiyel kullanımı için web’in gelecek adımı olarak düşünülmektedir.

anlamsal web yeni ve ayrı bir web olmayıp, bilgilere iyi tanımlanmış anlamların verildiği, bilgisayarların ve insanların birlikte çalışmalarına imkan veren bugünkü web’in bir uzantısıdır. - t. berners-lee, j. hendler, o. lassila

anlamsal web’teki temel amaç iyi tanımlanmış ve bağlantılandırılmış olan bilgilerin ve servislerin web ortamında kolay bir şekilde bilgisayarca-okunabilir ve bilgisayarca-anlaşılabilir olmasını sağlayacak standartların ve teknolojilerin geliştirilmesidir.ontolojilerin belirli bir alandaki bilgilerin “paylaşılan ve genel bir anlamının” oluşmasına imkan verir.
ontolojiler herhangi bir alanda standart olarak kullanılacak ortak ve paylaşılan sözçük kümelerini (vocabulary) veya terminolojiyi belirler.
ontolojiler ontoloji dilleri (rdfs, daml+oil, owl, ..) ile tanımlanır.
ontoloji geliştirme araçları (editörleri) ontolojilerin görsel olarak kolayca tanımlanmasını sağlar.
bir çok alan için değişik ontoloji dillerinde ontolojiler geliştirilmektedir. (www.daml.org/ontologies)

web ontoloji dili (owl)

ontolojileri tanımlamak, çeşitlemek için kullanılan bir dildir
ve bilginin içeriğini sadece insanlara gösteren değil, bunun yanında bilgisayarlar tarafından işlenebilmek üzere tasarlanmıştır.

0

sematik wep, insanların ve yazılımların kendi aralarında anlaşabilmeleri için kurgulanan bir ilişkilendirmeler bütünüdür.sematik web günümüzde pek çok profesyonelin ifadelerinde sıklıkla düştüğü bir yanılgıya ters olarak yapay zeka ürünü değildir. dolayısıyla anlamsal ağ dan yapay zekanın çocuğu olarak söz etmek yanlıştır.sematik web yeni bir tür ve apayrı bir web olmayıp, verilere daha iyi tanımlanan anlamların verildiği,bilgisayarların ve insanların işbirliğine imkan veren günümüz web inin devamıdır.

0

kendisi yapay zeka olmamasına rağmen yapay zeka teknolojisini kullanarak internet ortamının daha iyi anlaşılması amacını güden bir fikirdir.

0

semantik web insanların ve yazılımların kendi aralarında anlaşabılmek icin kurgulanan ilişkılendırmeler bütünudur

0

herhangi bir ağ üzerinde yer alan bilgilerin tanımlanmasını ve anlamlandırılmasını sağlayarak sadece insanlar tarafından değil bilgisayarlar tarafındanda anlaşılıp işlenmesini sağlayan yaklalımdır. şöyleki semantik web bilgisayarların anlayabileceği dilde içerikten ibarettir. ve makine sizi izle. yani sağda görmüş olduğunuz no kitty bölümünde gösterilen reklamların girdiğiniz başlık ve içerikle ilgili olmasıdır.

0

semantik web hakkında size şunları söyleyebilirim insanlar genellikle bilgisayar programlarında genellikle zorlanırlar.çünkü bu web sayfaları insanların okunması için üretilmiştir. aslında semantik web burada devreye girer. metedata ile sunum yaparak bilgisayarın bilgiye kısa süre içinde kavuşmasını sağlar. kısacası semantik web kocaman bir veritabanı olur. ve çok kişi tarafından kullanılır.

0

yapay zeka teknolojileri kullanabilen ve teknoloji anlamsal web kavramı bugünkü bebeğin temelini oluşturan uğur iyi http ve html gibi yapılarını tasarlayan ve bulan kişi olan tim berners lee tarafından veya terminolojileri ve dezavantajlar ontoloji geliştirme araçları mitolojilerin görsel olarak kolayca tanımlanmasını sağlar birçok alan için değişik ontolojide ontolojik dilinde projeler geliştirmektedir ve ontoloji dili nedir montajlar tanımlanmak eşitlemek için kullanılan bir deyimdir ve bilginin içeriğini sadece insanları gösteren değil bunun yanında bilgisayar tarafından işleme bitmek üzere tanımlanmıştır anlamsal web demedi anlamsal web dilleri antolojileri montunu gelmemek ortamındaki nesnelerin tanımlanmasını sağlar allah'ım sana evin temelini oluşturan ontolojide iyi tanımlamak için gps şeyma dilinin yeteneklerini geliştiren hisse getirileri gereksinim duyulmaktadır ve defne'nin 13 seviyesini katmanı olan adam oil damla artı oyun ve ontoloji dilleri tanımlanmıştır şu aşamada en gelişmiş olgunlaşmış bir dil olarak gözükmektedir tamam mı dili amerikan hükümetinin desteklediği bir çalışma sonucu ağustos 2000'de yayınlanmıştır 17 avrupa birliği is programı çerçevesinde geliştirilmiş bir değildir bu ikisinin yapılanı bilirsin için amerika avrupa birliği'nde oluşturulan ortak komite dağının ardı oyun dilini geliştirerek aralık 2000'de yayınlanmıştır artı 10 yilin en son versiyonu mart 2000'de yayınlanmıştır ilk yayın tarihinden itibaren damla artık birçok anlamsal ve araştırmasını ilgisini çekmiş ve yağın bir kullanım bulmuştum şu an daha değişik alanlar için damla artı online geliştirmiş yaklaşık 250 adet ontoloji ve 60 tane butik otel geliştirmeci bulunmaktadır semantic web uygulama alanları yazılım ajanı tabanlık dağıtık işlem uygulamaları anlam tabanlı web arama makineleri anlam tabanlı sayısal kütüphaneleri ontolojik destekli kurumsal bilgi yönetimi otomatik web servisi keşfe aktive edilmesi karşılıklı işlenebilirliği ve izlenebilirliği

0

samantik web yatay zeka olmamasına rağmen yapay teknolojileri kullanılabilen bir tknolojidir. anlamsal web kavramı bugünkü web temelini oluşturan urı,http ve eğitim gibi yapılarını tasarlayan ve bulan kişi olan tim berners-lee tarafından öne sürülmüş ve mevcut web ortamının geliştirilerek tam potansiyel kullanımı için nevin gelecek adımı olarak düşünülmektedir. anlamsal web yeni ve ayrı bir web olmayıp bilgileri iyi tanımlanmış anlamların verildiği bilgisayarların ve insanların birlikte çalışmalarına imkan veren bugünkü ve bin bir uzantısıdır.erner slither io vs anlamsal web deki temel amaç iyi tanımlanmış ve bağlantılı aldırılmış olan bilgilerin ve servislerin web ortamında kolay bir şekilde bilgisayarcı okunabilir ve bilgisayar c anlaşılabilir olmasını sağlayacak standartları ve teknolojilerin geliştirilmesi'dir.benim samantic web hakkında verebileceğim bilgiler bu yöndedir.

0

anlamsal web olarak bilinir. bilgilerin anlamlı bir şekilde ilişkilendirilmesini temel alan projedir. interneti kocaman bir veritabanı gibi kullanabilmeyi hedefler, bilgiler arasında kurulmuş ilişkiler sayesinde istenilen kaynağı ulaşmak çok daha hızlı ve kolay olacaktır.
anlamsal web içerisinde katılmak istenen bilgilerin tabanlı olması gerekir. bu durum hali hazırda internette bulunan bilgilerin yeni bir formata geçirilmesi demektir. bu nedenle bazı çevrelerce anlamsal web projesinin asla gerçekleşemeyeceği söylenir, umarım yanılırlar bizde bu nimetten faydalanırız.

0

yapay zeka teknolojilerini kullanabilen yapıdır

0

internetteki fikir özgürlüğünün önündeki tehlikedir

0

kısacası yapay zeka olaak biliyorum sahsennn ben

0

fiyat / performans oranı en iyi plazma tv'yi satın alma işini ortalama bir insan becerebilirken bilgisayar programları çoğunlukla zorlanır çünkü web sayfaları insanların okuması için üretilmiştir. sematic web burada devreye girer ve data'yı metadata ile sunarak bilgisayarların da bilgiye kolay erişimini hedefler. web kocaman bir kitapsa sematic web kocaman bir veri tabanı olarak adlandırıla bilir.

0

kısacası yapay zeka olarak biliyorum ve öyle de okumuştum.

0

semantik web yapay zeka olmamakla beraber yapay zeka teknolojilerini kullanabilen bir teknolojidir. semantik web kavramı bugünkü webin temelini oluşturan urı, http ve html gibi yapıları tasarlayan ve bulan kişidir.

0

daha önce kullanmadım ama bildiğim kadarıyla tanımlanamayan bir ağın daha kolay bir şekilde tanimlanmasidir

1

semantik web herhangi bir ağ üzerinde yer alan bilgisayarın tanımlanmasıdır.ve anlamlandırılmasını sağlayarak insanlar tarafından değilde bilgisayarlar tarafından anlaşılıp izlenmesi için sağlayan bir yaklaşımdır.teknoloji ile çok ilgilidir.fiyatı ve performans olarak iyi bir kaynaktır.semantik web diğer web tasarımlarına göre oldukça fazla bilgiye sahiptir.bu yönünden dolayı çok önemlidir.diğer web tabanlarına kitapmış gibi bakıyoruz fakat semantik webe hir veritabanı olarak bakarız.

0

her an bir ağ üzerinde yer alan bilgilerin tanımlanmasıni ve anlamlandirilmasini sağlayarak sadece insanlar tarafından değil bilgisayarlar tarafındanda anlaşılıp izlenebilmesi için sağlayan yaklaşımdır semantik web personality 3.0 yani kisilik 3.0 teriminide beraberinde getirmiş olan diğer bir deyişle web 3.0 bir teknoloji devrimidir yani

0

fiyatı ve performans olarak iyi olan bir tvyi insanlar çok kolay bir sekilde ulaşabilir. fakat bu işlemi bilgisayarlar yapmakta oldukca zorlanır. tamda bu durumda semantik web adı ile bilinen uygulama devreye girer. sermantik web ulaşılmak istenilen seye kolay ulaşım saglayan bir tasarımdır. diger web tasarımlarına göre oldukca fazla bilgiye sahiptir. diger web tabanlarına kitap gözü ile bakarken,semnantik web tasarımı hir veritabanı olarak kabul edilir. oldukca fazla bir imkan ve kolay ereşim saglamak için tasarlanmıstır.