0

yani böyle tanıtanlara insanlar ne yapsın ki ya nerden bilsinler kim olduğunu o yüzden insan dalgınlığa geliyor inanıyorum o yüzden bir çok o paralarını kaptıran insanlarımız var haberlerde de çok rastladığımız için ama yani dalgınlık diyelim artık bir anlık dalgınlık gerçekten de çok hatalar yaptırıyor insanı dış görünüşü ile iç görünüşü mü tabii ki bilemeyiz o yüzden hani dış görünüşü nasıl tanıtırlarsa oşekilde insanlar kana biliyorlar yani bir şekilde

0

çoğu zaman haberlerde izler iken yok artık bu kadar da gerçek olamaz diyorum ama gaflet anına denk gelmiş olabileceğini göz önünde bulundurarak büyük konuşmak istemiyorum. bizim insanımız hem çok iyi hem de çok kötü. güveniyor, inanıyor kendi gibi bilmek istiyor karşısındaki kişiyi. keza kendilerini tanıttıkları makamlar toplumumuz gözünde güven verici önem arz eden noktada olduğu için sorgulamayı bazen kendi içinde kişi doğru bulmuyor. sonuç olarak başlayan bir oyun ve sonunda üzüntü duyan güvenini kaybeden insanlar oluşuyor, bizim insanlarımız oluşuyor.
aynı zamanda kötüyüz de o insanları aldatacak ve emeksiz para kazanmayı kendinde hak bulabilecek noktadayız.
ikisi de her daim var olacak ne iyi ne kötü bu nokta. temennim iyiliklerin ve iyi insanların her geçen gün çoğalması ile kötülerin birer birer azalması. birbirimize karşı olan güvenimizi yok etmeyelim.

0

yani insanlar güveniyorsan ne diyebilirim anca üzülürüm yani ben büyük konuşmak istemiyorum ama bana biri öle dese ben kimliğine bakarım yada polisi aradım benden paramı istiyorsunuz anlamış değilim burda beyefendi polis asker jandarma vs olarak benden para istiyor ne yapmam lazım ben hayatımda böle birşey görmedim diyerek polise anlatırım oda hayır sakın vermeyin der zaten dolandirilanlarin çoğu yaşlı yani napsinlar o insanlarda herkesin fikri bir değil ki her insan bir değil ki beş parmağın beşi bitkidir sanki değildir ondan dolandırıcılar böle insanları dolandiriyolar kimleri dolandircaklarini iyi biliyorlar yani olmaması gereken birşey o kadar uyarı geliyor mesaj olarak telefonlara ama oluyor işte allah yardımcıları olsun yani üzücü bir durum sonuçta onlarda çalışarak alın teri dökerek kazanıyor o paraları kolay değil gerçekten çok zor

0

büyük konuşmuyorum çünkü başıma gelmemiş olması bundan sonra başıma gelmeyeceği anlamına gelmiyor. bu dolandırıcılıkla mağdur olmuş bir çok insanın konuşmalarını dinliyorum haberlerde ve hepsi sanki hipnoz olduklarını ne yaptıklarını o sıra anlamadıklarını söylüyorlar ortak olarak. bilinç altına bir çok şekilde girilebilir ve istenilen yaptırılabilir. buna kesinlikle inanıyorum. nasıl kanarlar nasıl inanırlar saflar mı diyemiyorum çünkü o sıra neler yaşandığını hangi psikolojiyle bunu yaptıklarını anlamak dışardan zor olsa gerek. daha dikkatli olmak adına tanımadığım numaralardan gelen aramalara cevap vermemeye çalışıyorum genel de. yada banka da aradıklarını söylerlerse çok önemli bir şey varsa ben bankaya gelirim deyip telefonu kapatıyorum. henüz polis yada savcı olduğunu söyleyen birisi de aramadı şükürler olsun.

0

bir anlık bir dalgınlıkla olur ama bazı kişiler bile bile veriyor ona da salaklık denir.

0

hayret ediyorum gerçekten. yeni bir şey de değil. uzun yıllardır televizyonlarda, gazetelerde haberleri çıkıyor. cep telefonlarına uyarı mesajları geliyor. hala bu dolandırıcılara inanan insanlar nerede yaşıyor?

0

öncelikle soru çok güzel tebrik ediyorum. onları cahil buluyorum.

0

bazen insanların boşluğuna gelebilir,basireti bağlanabilir,hiç yapmam ben dediği çoğu şeyi yapabilir,üzülüyorum kesin yargı vermem doğru değil,benim de başıma gelebilir tekrarlandığı takdir de bir sıkıntı var demektir. allah kimseyi böyle kötü niyetli insanların ağına düşürmesin.

0

birçok prof.da kanmış bence diplomalarına el konulmalı böyle insanların zeka seviyesinin düşük olduğunu düşünüyorum.