0

niçin yazılsın, vatan kurtuldu yeni bir vatan kuruluyor ve her şeyiyle en baştan yaratılıyor yeni bir ülke doğuyor." allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın" dem,itir. onlar çektiler nasıl kurtulduğunu onlar biliyorlar. bizlre hazıra geldik ama görün bakın ki ne hallerdeyiz. kurtaranlara denmedik laf söz kalmadı.

1

1921 yılında kabul edilen istiklal marşımızın en büyük yazılma sebebi bence, türk milletinin kırılan cesaretinin tekrar kazandırılma çabasıdır. kurtuluş savaşı zamanı, ülkemiz işgal altında, halkın ve ordunun morali bozuk.. sebep bu olabilir. kaldı ki; hasta yatağında ziyaretçilerinden biri mehmet akif'e şunu sormuş; "istiklal marşı yeniden yazılsa idi daha iyi olmaz mıydı?" mehmet akif ise ona şu cevabı vermiş; "allah bir daha bu millete istiklal marşı yazdırmasın.."
gururla, göğsümüz dik, gözlerimiz bayrağımızda tüm gücümüzle bunu söyleyebilenlerden her zaman olmak dileği ile..
korkma....

0

istiklal marşının yazılmasının en önemli nedeni türk halkının kırılan cesaretini yeniden kazandırma çabasıdır.istiklal marşının kabul edildiği dönem ülkenin her yeri kurtuluş savaşı yüzünden işgal altındaydı. öyle bir dönem de ordunun ve halkın motivasyona ihtiyacı olduğu için istiklal marşının yazılmasına karar verilmiştir.

0

istiklal marşını mehmet akif ersoy yazmıştır istiklal marşı kurtuluş savaşı öncesi milli ruhu oluşturmak milli birlik ve beraberligi sağlamak maksadıyla büyük millet meclisi tarafından başlatılan ödüllü milli marş yazma yarışması kapsamında yazilmistir iyikide yazmış çok güzel yazmış yani 10 kıtasınida ezbere bilirim

0

geçmişten bugüne kadar tüm uygarlıkların bulunduğu uygarlık içerinde bulunan halkı bir arada tutulması için yapılan bir olgudur marşlar, şiirler.bunları küçük gruplarda da inceleyebiliriz.futbol takımlarının marşları, okullar vb..istiklal marşı da bunlara dahildir.