0

tabiki küresel ısınma buzulların erimesinde ki en önemli faktördür.
küresel ısınmaya neden olan şeyler ise çevreye atılan plastikler çöplerdir.
aynı zamanda bilinçsizce kullanılan ampuller fişlerde gerğinden fazla takılı duran aletler küresel ısınmaya sebebiyet verir.

0

kuzey kutup bölgesinde buzulların erimesinin temel nedeni küresel ısınmadır.beşeri faaliyetler(fabrika bacalarından çıkan dumanlar, araçların egzoz borularından çıkan dumanlar vs.)atmosferdeki ozon tabakasının delinmesine sebep oluyor.bu da güneşten gelen ışınların bir nevi arıtılmadan dünyaya gelmesine sebep oluyor.haliyle dünya daha sıcak bir yer haline geliyor.atmosferde biriken karbondioksit, karbonmonoksit gibi zararlı gazların etkisiyle de kutuplardaki buzullar eriyor.

0

küresel ısınma kuzey kutbundaki buzulların erimesinin en önemli sebebidir.

0

kuzey kutup bölgesinde buzulların erimesinin nedeni çevresel faktörlerle küresel ısınma diyebiliriz. maalesef buzulların erimesinin tek nedeni insanların vurduymaz hareketleri, toprağa karıştırılan plastikler, çevre katliamı yapan çöpler, kalitesiz ve bilinçsiz kullanılan eşyalar hep küresel ısınmaya neden olmaktadır. bu da doğal olarak buzulların erimesine sebep oluyor. ayrıca buzulların erimesi de orada hayvanların yavaş yavaş tok olmasına ve sayılarının günden güne azalmasına neden oluyor.