0

kitle iletisim araclarini yazili sozlu gorsel olarak siniflandirabiliriz radyo televizyon internet telefon gazete cep telefonu olarak sayabiliriz

0

bilgisayar, telefon, sosyal medya, televizyon vb. butun cihazlar bu gruba giriyor. hayatımız bunlar oldu malesef...

0

kitlesel iletişim araçları bir ülkeye, bir kıtaya hatta uluslararası etkilere bile sebep verebilir. bunlar arasında en büyük payı ise televizyon alır. ulusal ve uluslararası televizyon kanalları insanların bakış açılarını ve fikirlerini değiştirebilirler.

0

kitlesel iletişim araçları , belirli bir topluma kitleye veya bireylere toplu hitap eden materyallere genel olarak verilen addır . örnek verecek olursak , televizyon , radyo , gazete ve internet bunlardan sadece bir kaçıdır .

0

haberleşme insanlık kadar eskidir. insanlar toplulu yaşamaya başladıkça bu topluluklar arasında savaş ve föç gibi olaylar olmaya başlamış ve tabi ki bu durumda haberlelme çok etkili olmaya başlamış. sınırda bekleyen gözcüler, haber getiren özel ulaklar ve bunun gibi. daha sonra kuşlar da burda jullanılmaya başlanmış ve posta güvercinleri yetiştirilmeye başlanmış. posta teşkiları kurulmuş. böyle devam exerken bir de toplumun tamamını haberdar edilmesi gereken kobular olmuş. bunu padişahlar ferman okutarak çözmüşler. günümüze gelirken gazeteler, dergiler, radyolar, televizyonlar, internet, telefonlar ve bunların yanında mektup, telgraf, kutlama, davetiye, faks, derken artık mailler, sosyal medya noktayı koymıuştur.

0

kitlesel iletişim araçları telefon, telsiz, radyo, televizyon, ülkemizde pek okunmasa da gazete sayılabilir.

0

kitlesel iletişim araçları ;
- televizyon
- radyo
- internet sayılabilir.

0

kitlesel iletişim araçlarına örnek olarak tv, radyo, gazete, internet ve sosyal medyayı örnek verebiliriz hatta günümüzde en büyük kitlesel iletişim aracı internet araçlarıdır.çünkü bir anda dünyanın dört bir yanından insanlara anlık ulaşabilir ki bu çok büyük bir güçtür.

0

kitle iletişim araçları arasında telefon televizyon telgraf gazete radyo gibi araçları sayabiliriz. kitle iletişim araçları insanlar ile iletim sağlanmasına olanak veren araçlardır. bu araçlar sayesinde haberleri alabiliyoruz. bunlar olmasa da uzaklarda ki insanlarla iletişim kuramaz ve haberdar olamayız. bundan ötürü kitle iletişim araçlarının önemli bir yeri vardır hayatımızda. ayrıca onlarsız bir gündem de geçmiyor değil. neredeyse tüm haber ve son dakika akışları onlar sayesinde oluyor. kısacası kitle iletişim araçları olmadan çoğu şeyden haberimiz olmuyor.