0

ermeni güçlerinin 1991 yılı sonlarına doğru ablukaya aldığı hocalı, 936 kilometrelik alana sahip, 11 bin 356 kişinin yaşadığı kasabaydı. hocalı etrafındaki bütün köy ve yolları işgal eden ermeniler, kasabanın diğer illerle bağlantısını kesmiştir. 1992 ocak ayının başlarında itibaren elektrik verilmeyen hocalı'nın savunması sadece hafif silahlara sahip olması ve az sayıda milli ordu askerlerine sahiptir. hocalıya üç koldan saldıran ermeni ve sovyet rusya güçleri askeri araçları kullanarak, iki saat boyunca top ve tank ateşine tuttu ve bu hocalı katliamı olarak tarihe geçmiştir.

0

hocalı katliamı, 26 şubat 1992 yılında dağlık karabağ savaşı sırasında karabağ bölgesinde yaşayan azerbaycanlıların ermeni birliklerce katledilmesidir. azerbaycankaynaklarına göre 613 azerbaycan vatandaşı hayatını kaybetmiştir. üstelik 106 sı kadın, 83 ü çocuktur katledilenlerin... :(

0

yüzlerce insanın öldürüldüğü ve cesetlerini yakıldığı tarihe bir kara leke olarak geçmiş vahşettir.

2

hocalı katliami tam bir katliamdır. hem de tartışılmaz bir trajedir. tarihte eşi görülmemiş bir vahşettir. tarihe kara lekelerle geçen o katliamda yüzlerce insan maalesef hunharca öldürülmüştür.

1

hocalı vakası tam bir soykırımdır , cahil düşüncelerde olan kişilerin yaptığı vahşettir