1

elma dersem çık armut dersem çıkma genellikle saklambaç oyununda söyleniyor hatta bizim evde hemen hemen her gün bu oyun oynanılıyor benim oğlum ve küçük kızım saklambaç oynamayı çok seviyor ev içinde hatta bazen zorla da olsa beni de saklambaç oyununa dahil ediyorlar saklandığım zaman beni daha rahat görmek için elma diyor ama ben çıkınca elma değil armut oluyor.:):)

0

genellikle saklambaç oyununda çok söylenilen sözdür küçükken oynardım bir gözünü kapatırken biz hemen saklanirdik ve gözünü kapatan kişi biraz yaklaşınca ben hemen dibe yapıyordum.

0

saklambaç diye biliyorum çocukken oynardık arkadaşlarla ama çok zamanda geçti belki yanılıyorsa olabilirim elma sersem çık armut dersem çıkma derdik))

0

saklambaç tabi ki neden elma armut fikri olan var mı

0

biz küçükkken bu sözü saklambaç oyununda kullanıyorduk

1

"elma dersem çık, armut dersem çıkma" sözünü saklambaç oynarken kullanırdık.

0

elma dersem çık armut dersem çıkma, bizlere maziyi çok hatırlatıyor küçüklük gunlerimize bizleri götürdün. ve biraz hüzünlendik. gelelim sorunun cevabına tabii ki bu sözü saklambaç oyununda duyarız.

0

çocukken en çok sevdiğim oyunlardan biri olan saklambaç oyununda .

0

saklambaç oyununda kullanılır bu söz çocuklar çok sever böyle oyunları eskiden mahallede on on beş kişi beraber saklambaç oynardık aslında oyundaki mantık çocuklara sayı saymayı güzel bir şekilde eğlendirerek öğretmektir.

0

elma dersem çık armut dersem çıkma sözünü saklambaçta kullanırız

1

'elma dersem çık armut dersem çıkma' sözü çok sevdiğim ve küçüklükte çok oynadığımız oyun olan saklambaç oyunudur. gerçekten çok severdim bu oyunu.

0

bu sözü genelde saklambaç oyununda ebe kişi kullanır.

1

saklambaç da söylerdik küçük iken çok oynardık.