0

mor rengi elde etmek için mavi ve sarı rengi karıştırmak gerekir.

0

mor renk kirmiziyla mavinin karisimindan elde edilir en sevdigim renklerden biridir tonlari da cok guzeldir lila eflatun hos renklerdir

1

mor renk kırmızı ve lacivert rengin birleşimiyle ortaya çıkan renktir. renklerin karışımında ağırlık verilen renge göre açık ya da koyu olmasını sağlar. lila gibi..
en sevdiğim renktir lila..

0

mor renk ana renkler olan kırmızı ve mavinin birleşimidir. bu derece zır renkler nasıl olur da bir araya gelip böylesine loş bir renk elde edilir aklım almıyor ama iyiki de bulunmuş diyorum renk etkisi olarak insanlar üzerinde zamanında zenginliği simgelemiş bir renktir. o zamanlar da sadece zenginlerin kullandığı vazgçilmez renk şuanki eşit toplumumuzda da sıklıkla tercih ediliyor.

0

kırmızı renk ile mavi rengin orantılı bir şekilde harmanlanmasıyla mor rengi elde edebilirsiniz.lavanta'nın rengi olmasıyla da ayrı bir severim mor rengini.

0

mor renk elde etmek istiyorsan kırmızı ve maviyi karıştırmalısın.

0

mor renk mavi ve kı3mızının karışımından elde edilebilir. renklerin karışımdaki oranları mor rengin tonunu belirler, açık ya da koyu olmasını sağlar. yağlı boya resim ile ilgilenenler renklerin karışımı konusunu iyi bilir. çünkü bu teknikte resimler karıştırılarak çalışılabilir.

1

mor renk 2 rengin karışımıyla ortaya çıkan bir renktir. bu renkler kırmızı ve mavidir. bu renkler karışarak böylelikle mor rengi oluşturur.

0

mor rengin ortaya çıkış zemini ise kırmızı ile lacivert rengin karışımından yer bulur. ilk etapta kımızı rengi bir yüzeye sürüp daha sonra üzerine lacivert rengi sürerek kısa zamanda mor rengi elde ederiz.