0

murphy kanunları, abd'li mühendis edward a. murphy, jr. tarafından ortaya konan, başarısızlıkların, yanlışların ya da hata nedenlerinin incelendiği çeşitli sözlerdir. nereden çıktığını da söyleyeyim. mühendis olduğu için bir hava üssünde çalışıyor ve bir çarpışma testi üzerinde çalışıyormuş. algılayıcıların kablolama aşamasında görev yapan teknisyen hata bulduğu için bir türlü sonuca gidemiyor. bu durumu gözlemleye murphy de şu sözünü söylüyor. 'bir işi yanlış yapmanın bir yolu varsa bu adam onu mutlaka bulur' diyor. ve böylelikle 'murphy kanunları' şeklinde bir kavram ortaya çıkıyor.

1

bir nevi başarısızlık ve şanssızlıklar üzerine yoğunlaşmış olan mühendis edward a. murphy jr tarafindan ortaya atılan murphy kanunları için kaynak araştırması yapıldığında pek çok değişik hikaye ile karşılaşılıyor. konu hakkında pek çok kitapta yazılmıştır.
misal:
arabayı yıkattığınız zaman ertesi gün çamurlu yağmur yağar ise
banyoya girip musluğu açtığınız da telefonunuz çalar vs vs bunun gibi bir çok olay başımıza geliyorsa buna murphy kanunu denir. yani anlayacağınız hep aksilikler olur. :)