0

karada yaşamlarını sürdüren kaplumbağalar otçullardır. bu nedenle bitkilerle beslenirler. aslında tam olarak otçul sayılmazlar. çünkü çekirge gibi böcekleri de yiyebiliyorlar.

0

genelde daglarda yasarlar ve sürüngen hayvanlardır yaz aylarında cok cıkarlar ve havalar ısınırken cıkarlar ot ile beslenirler yavaş yürüyen bir hayvandır insanlardar korkarlar ve kafasını bir insan görünce hemen vücudunun icine gider insanlara saldırmazlar diye biliyorum

0

kara kaplumbağaları otçuldur. karada yeşilliklerle beslenip hayatlarını sürdürürler. etçil olanlarıda vardır onlarda hem et hemde otda yiyebilirler.

0

dünyada ısırığında en çok basınç olan hayvan kaplumbağa türüdür. kaplumbağalar daha çok inekler gibi otl beslenirler ama yinede ne görürlerse yiyedebilirler. etçil olanları da vardır ki bunlar vahşidir. hatta bazıları çok daha tehlikeli olabilir.

0

karada yaşayan kaplumbağalar derken karada yaşayan 300 e yakın kara kaplumbağası vardır. bunların bazıları etçil olmakla birlikte otçul olanları ve hepçil olanları da vardır. türkiye de gördüğümğz çoğu kara kaplumbağalar otçul kaplumbağalardır yani bu kaplumbağalar yeşil yapraklı tüm besinleri tüketebilirler. türkiye de çok fazla olmasa da etçik kaplumbağalar ise karanın altında olan kurt solucan çiyan karınca gibi hayvanları yiyerek beslenirler. hepçil yani hem ot hemde et yiyen kaplumbağalar ise saydıklarımdan ne bulurlarsa yani solucan karınca çiyan ve benzeri gibi canlı bulduklarında bunları yani et yerler yeşil yapraklalı ağaç yaprağı ot gibi şeyleri buldularında ise bunları yerler. bu arada hem karada hemde suda yaşayan kaplumbağalar da vardır bunların en bilindik olanı ise karetta karettardır ve bazı yumurtlama dönemlerinde antalya bodrum gibi sıcak iklimlerde ki sahillerimize gelerek yumurtalarını bırakırlar ayrıca bu kaplumbağalar dan çok az kaldığı için unesco koruma altına almıştır ve bu kaplumbağalara dokunmak avlanmak yasaktır

0

kamplumbalar 300 den farkli turu var her birinin diyeti bir degeri farkli bazilari otubur bazilari etobur her ikiside tercih ediyor kamplumbalarin cene yapilari gore deisiklilik gostermekteler dolayisiyla cene beslenme sekli buyuk rol oyndigini soylenebilirler yasadiklari yerleri her besin deistirirler deniz kamplumbasi mesala yosun yiyer bide ufak deniz canliaeiyla beslenirler am kara kamplumbasi solican vb yiyeler ot marul gibi seylerle beslenir

0

bol bol ot yiyorlar marul gibi yeşillikler verebilirsin.

0

kaplumbağalar ne yerkaplumbağalar su ve kara kaplumbağası olarak farklı şekilde beslenirler.kara kaplumbağası otçul olduğundan et yememektedir.su kaplumbağası ise etçil olduğundan et türü ile beslenir.bunlar otçul olduğundan ne verirseniz yerler ancak kafalarının büyüklüğü kadar besin verir iseniz yeterli olacaktır.bunu az miktarda sıkça vermelisiniz.kaplumbağanız yavru ise günde 3 defa yetişkin ise 2 defa kışın bir defa verebilirsiniz.besinlerin oda sıcaklığına önem verilmesi gerekmektedir.

0

kara kaplumbağaları ot ile beslenir.
evde besliyorsanız özel yemleri var ve de marul yerler.

0

bildiğim kadarıyla hem etçil hem otçul canlılardır.

0

hem etçil hem otçul canlılardır aslında avlanmaları zor olduğu için daha çok otçul beslenirler.

0

kara kaplumbağaları genellikle yeşillik tarzı otlar ile beslenir. otçul bir hayvandır fakat aç kaldığında ekmek vs de yiyebiliyor diye biliyorum.

0

kara kaplumbağaları bitki yapraklarından ve ot ağırlıklı beslenirler.

0

çevredeki otlarla yani bitkilerle beslenir genellikle otcul hayvanlardir

1

yapıları sebebiyle fazla aktif canlılar değildir kaplumbağalar. bu nedenle kolay ulaşılabilir ve yerde bulunan besinlerle beslenirler.

0

toprağın altında bulunan küçük kurtcuklar yeşil sebzeler marul lahana gibi hatta birçok sebze meyveye bayılırlar. en sevdikleri marul lahanadır. genelde utangaç olan korkak olan bu hayvanlar alıştıkları kişiye de bir o kadar yakın davranmaktadırlar.

0

bitki böcek ot gibi şeylerle sanirim .varsada bilmiyorum gerisini

0

karada beslenen kaplumbağa lar genelde bitki ve küçük böceklerle beslenirler diye biliyorum

0

karada yaşayan kaplumbağalar genellikle ot ile beslenen hayvanlardır.

0

kaplumbağalar genellikle ot ile beslenirler.