0

karada yaşayan kaplumbağalar genellikle ot yerler bazende börtü böcek yerler

0

benim bildiğim kaplumbağalar otçuldur. karada yaşayanlarda ot yiyordur diye tahmin ediyorum.

0

kaplumbağalar; deniz kaplumbağası ve kara kaplumbağası olarak ikiye ayrılırlar. kara kaplumbağaları; otçul olarak beslenirler. sadece yerde yüreği bildikleri için toprağa yakın otlarla beslenenler.

0

kaplumbağalar kara kaplumbağası ve su kaplumbağası olmak üzere iki şekilde beslenirler. kara kaplumbağası otçul oldugundan et yememektedir. bunlar obur oldugundan ne verirseniz yerler. ancak kafalarının büyüklüğü kadar verseniz yeterlidir. bunu az miktarda sıkça vermelisiniz. kaplumbaganiz yavruysa eğer günde 3 defa yetişkinse yazın 2 defa kışın 1 defa verebilirsin. besinlerin oda sıcaklığında verilmesi önemlidir. ayrıca yemedikleri nesin artıklarını sudan sifonla temizlemelisiniz. besinlerini 1 saat içinde bitirecek kadar koymalısınız. ayrıca hazır yemleri tek başına vermemelisiniz.

0

kara kaplumbağaları ot türleri ve ağaçlardan düşen meyvelerle beslenir genelde. bu demek değilki her otu yer. genellikle dikenli ya da tüylü ot türlerini yerler. çünkü bu tür otların boyları kısa olur. arada denk gelen küçük böcekleri de yutarlar.

0

karada yaşayan kaplumbağalar: meyve, sebze, ot ve benzeri yiyeceklerle beslenirler. aslında her şeyi yerler. benim kara kaplumbağam kavun yemeyi çok severdi.

0

genellikle ot ile beslenirler fakat böçeklede arada sıra beslenebiyorlar

0

benim kara kaplumbağa var ve o marul ,domates ve yesillik maddeleri ile besliyorum , ot obur hayvanlardır ve et sağlıkları açısından zararlıdır.

0

karada yaşayan kaplumbağalar daha çok otla beslenirler yani bitkicidiller. genellikle yavaş yürüdükleri için kilo alırlar ve fazla bir şey yiyemezler ne bulduysa bence onu yerler karada yaşayan kaplumbağalar daha çok otla beslendiği için otçul grubundadır. genellikle yerde olan bitkiler den beslendikleri için çünkü yavaş veriyorlar ve yerde yürüdükleri için otla beslenmeleri gerekir başka et gibi türlerden beslenemez ler o yüzden kaplumbağalar genellikle otla beslenirler.

0

yenilebilecek ne varsa yiyerler bence ot felan mesela

0

otçul olduklarindan bitkilerle beslenirler

1

otçul hayvan oldukları için ot olsunda ne olursa olsun yer bunlar

0

otçul oldukları için otlarla ve ulaşabildikleri meyve, sebze gbi bitkilerle beslenirler. üzüm bağlarının dibinde çok dolanırlar mesela.. üzüm bağlarının yapraklarını ve yere yakın üzüm salkımlarının ulaşabildikleri tanelerini bir güzel yerler. :) yerde yetişen kavun, karpuz gibi meyveleri yeyemeyi de sever keratalar...

0

kardeşim bunlar ot yerler başkada birşey yapmaya vakit bulamazlar çünkü hızlarını biliyorsunuz

0

karada yaşayan kaplumbağalar otçul beslenirler.

0

kaplubağa hem karada hemde suda yaşayan bir canlıdır bu canlının kalın taş gibi olan kabuk kısmı h,ç bişeyin ona zaarar vermemesini sağlar kaplumbaga genelde tatlı sulaarda olur bu ege karadeniz akdeniz de olamaz çok zor çünki hası suyu tuzu bu hayvanların burada yaşamasını engeller bu kaplumbalar karada yaşadıklarında genelde ot yerler et olaak pek fazla bişey tüketmezler insan artıklarından yedikleri şeylerde vardır tabiki buda bunların nasıl hayatlarını devam ettirdiklerini gösterir bize inan ların piknik benzeri yaptıkları yediklerib içtikleri daha sonra bırakıp gittikleri şeykleride yerler sadece kaplumbalar deil bütün hayvanlar böyledir suda yaşayan kaplumbalarda var bunlar da sadece suda yaşamaz karayada çıkabilir yani karada yaşasan kabulumbaga sadece karada yaşayacak suda yaşayan kaplumbaga sadece suda yaşayacak siye bişey yok ama türlerine ortamlarına genlerine ve modifikasyona göe heryerde yaşayan hayvn türü farklıdır

suda yaşayan kaplumbalar genelde suda bulunan baktei tarzı şeyleri yer yulsun yer suyun altında bulunan büük baıklarddan arta kalan aşeyleri yer insan atıklarından suya karışmış olanları yer birçok yiycek şey bulurlar bunlar onlar çin zo deil ve bu hayvanlar sırt üstü dütüklerinde yüzde dosan cnkaybı ile karşılaşırlar buda bu hayvanların hayatlarının sonu demektir insalar gibi buhayvalroında bi ömürleri var tabiki ama işte bşlarına gelen basın xdıurmalr kbu hayvanlrın da ölğmğ ile sonuçanabiliyor bu acı bir durum tabikide

0

ot yerler, bitki yerler. bağdaki kelekleri, kavunları, karpuzları yerler.

0

karada yaşayan kaplumbağalar ot ve bitkilerle beslenirler.

0

kara kaplumbağalari genelde otla beslenirler genelde de asma yani üzümlerin altında olurlar taze yaprakları yerler yada yesilliklerin ekildiği bağ ve bahçelerde onları yiyerek yaşarlar.

0

kara kaplumbağaları otçul grubundandır. bu sebeple yeşillik ile beslenirler.