0

hücrelerimizde bir çok organel bulunmaktadır. bu organeller belli başlı bazı fonksiyonlara sahiplerdir. hücrelerimizin ortasında yer alan ve hücrenin beyni olan merkez çekirdektir. çekirdeğin yanında çekirdekçik vardır. sitoplazmanın içinde endoplazmik retikulum organı bulunur. golgi organı salgı reten hücrelerde salgı üretimini sağlar. koful bitkilerde bulunan bir organeldir ve atık maddeler depolar. mitokondri organeli hcrenin enerji retiminin gerçekleştirildiği ve atp nin üretildiği bir organeldir. kloroplast bitkilerde bulunan bir organeldir. lizozom sindirimin yapıldığı bir organeldir. sentrozom hücrelerin bölünmesinin sağlandığı organeldir. hücrenin en dışında hücreyi koruyucu hücre zarı bulunmaktadır.

0

mitokondri libozom lizozom kloroplast koful gibi organeller vardır

0

her insanın ihtiyacı olduğu gibi hücrelerinde yenilenmesi boşaltım yapabilmesi ve solunum yapabilmesini sağlayan organellerdir.
endoplazmik retikulum(iletim)
mitokondri(enerji)
koful(depolama görevi)
kloroplast(fotosentez )
lizozom(çürümüş enzimleri parçalar)
ribozom(protein ihtiyacını karşılar)
sentrozom(hücre bölünmesi için)
golgi(salgı yapar ve depolar)
plastitler. teşekkür ederim.

0

hayvan hücresi
mitokondri
koful
lizozom
ribozom
sentriyol
endoplazmik retiklum

bitki hücresi
mitokondri
kloroplast
koful
lizozom
ribozom
endoplazmik retukulum
golgi cisimciği
plastitler

0

hücrede çok fazla bir yapıya sahiptir bunların adı , ribozom , lizozom , mitokondri , koful , stoplazma ve daha bir çok yapı içinde bulunur .

0

fen derslerini fazla dinlemezdim ama lizozom ribozom ve kloroplast isimlerini hatırlıyor gibiyim

0

mitokondri
kloroplast
endoplazmik retikulum
golgi cisimciği
lizozom
vakuol
koful
ribozom
sentriyol

0

ribozom mitokondri endoplazmik retukulum koful golgi cisimciği hücre zari hücre duvari çekirdek lizozom sentrozom .. ağlari ismini tam hatirliyamadim koful plastitler ve benzeri şeyler bulunuyor benim hatirlayabildiklerim bunlar fakat sen daha araştirmaci bir ruha sahip olup araştirak bizle de paylaşabilirsin bence paylaş hem sevaba girersin hemde mutlu oluruz bilgi alişverişi yapariz bu da şuan için çok önemli ayrica bunlar hayvan ve bitki hücresinde değişir yararli olduysam ne mutlu bana iyi günler diliyorum iyi sabahlar saygilarimla ömer yelkiran

0

hücrelerin solunumu boşaltımı ve beslenmesi gibi yaşamsal faaliyetleri yapan yapılara organel denir. hücrelerdeki organellerin isimleri ,mitokondri,koful,kloroplast,ribizom,lizozom,sentrezom,endoplazmik retikulum,golgi aygıtı ve plastitler şeklindedir.

0

hücrenin içinde bulunan ve hücre içinde solunum, beslenme, boşaltım gibi faaliyetleri yapan cisimlere hücre içi organeller deniyor. hücre içinde bulunun organeller 9 tanedir bunlar; mitokondri, koful, kloroplast, lizozom, golgi cisimciği, endoplazmik retikulum, sentrozom ve ribozom dur. görevleri ise şöyledir; mitokondrinin görevi hücreye enerji üretimin sağlar. kloroplastın görevi güneş enerjisi karbondioksit ve suyu kullanarak hücreye enerji verir. ribozom ise hücre içinde protein sentezi yapar. lizozom enzimleri parçalar. golgi salgıları üretir v edepo eder. endoplazmik retikulum hücre içinden hücre dışında madde alışverişi yapar. sentrozom yardımıyla hücre bölünür. koful sindirim enzimlerini üretir ve son olarak hücrenin beyni olan çekirdek ise içerisinde dna bulundurur hücrenin en önemli kısmıdır

0

ribozom, lilozom, koful, hücre duvarı, endoplazmik , retikulum , çekirdek ,golgi cisimciliği

0

mutiz redikulum cekirdek entopilazma lizozom golgi ve daga cok hucreler vardir

0

1.ribozom
2.lizozom
3.çekirdek
4.retkulum
5.golgicisimliği
6.koful
7.lizozom
8.sentrozom
bilğimiz kadar bunlar bundan başka cevap varsa hoca anlatmamıştır bize .

0

ribozom, lizozom, koful, sentrozom, mitokondri, plastitler.

0

mitokondri enerji üretir
kloroplast o2 üretir
koful depo
lizozom hayvan hücrelerinde katabolik faaliyet gerçekleştirir
ribozom protein sentezler
sentrozom hücre bölünmesinde görev alır
endoplazmik retikulum taşımacılık çd
golgi cisimciği depo sağlar

0

wwwwwwwwwwwwwwwwsewwswwwswwswwwsswwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwweeeeewwwwwwww böyle yazmaktaki amaç ne dir ya yazık günah

0

hücre zarı stoplazma mitokondri sentrozom ribozom lizozom endoplazmik retikulum koful golgi aygıtı kloroplast aklıma gelenler bunlar.

0

çekirdek hücrenin beyni sayılabilecek bu orgenel çogu kaynakta stoplazma içerisindeki bir orgenel olarak sınıflandırılmaz.
mitokondri hücrenin emerji üretüm merkezidir.
kloroplast...

0

sitoplazma'da bulunan ve hücrenin solunumu,sindirimi ve boşaltımı gibi yaşamsal olayların gerçekleştirdiği yapılara organel denir. hücre organelleri mitokondri,ribozom,çekirdek,lizozom,endoplazmik retikulum,golgi cisimciği ve plastitlerdir.

0

mitokondri endoplazmik retikulum koful ribozom