0

psikodrama ; ruh sağlığı hizmetleriyle birleşen bir tiyatro türüdür ve psikoterapi metodudur. bir birey tarafından ortaya konulan problemleri ve meseleleri incelemek için yapılan rehberlik ve dramatik bir metotdur. amacı;
-duygusal problemleri çözmek
-kişisel gelişim sağlamak'tır.

0

gücünü insandaki yaratıcılık, spontanlık ve eylemden alan ve insanda varolan empati, tele ve transferans ilişkilerini araştıran bir grup psikoterapisi yaklaşım ve yöntemidir.

0

psikodrama kişilerin yaşadığı çeşitli sorunları ele alıp sorgulama ve sahnelere olarak adlandırılabilir. bireyler bir grup içerisinde diğerleriyle etkileşime girdikleri rollerde yani kendileriyle ilgili farkındalık kazanırlar. psikodrama bireylerin geçmişte yaşadıkları sıkıntıları travmatik olayları veya geleceğe yönelik kaygı, beklenti vb durumları ele alarak hazırlanma, başa çıkma becerilerini geliştirme ve bunları deneme olasılığı sağlar. bu yönüyle psikodrama hem pedagojik hem de terapötik denilebilir.

2

yunanca ruh ve eylem sözcüklerinden türemiştir. psikodrama insanların yaşadıkları sorunların farklı bakış açısıyla ele alınarak yorumlanması ve sahnelenmesi psikodramayı oluşturur.