0

dış işleri bakanı devletin diğer devletlerle olan ilişkisini inceleyen bunlarla ilgili çalışmaları yürüten bu çalışmaları gerekli yerlere duyuran hatta meclise getiren görevli bakandır. ayrıca dış müzakerelerde ve çalışmalara gerekli olduğu zamanda mecburen katılmak zorundadır. sonuçta bir devletin diğer devletleri ile olan bağlantısı ve komşularımızla olan ilişkilerimiz oldukça önemlidir.

0

dış işleri bakanının görevleri 40009 sayılı kanuna göre yazılıp, bu kanuna göre belirlenmistir.
dış isleri bakanı bölgesinin ve dünya genelinde barışcıl,adil kalkmaya imkan gösterip buna hak verem kurumların,ortamların güçlenmesini ve kalıcı bir hal almasını saglamak zorundadır. ulusal hak ve cıkarların korunup, bunların daha güçlü bir hal almasını saglamak zorundadır. her türlü insan haklarının temelini ve demokratik degerlerinin savunulmasını ve güçlendirilmesini saglamak zorundadır. kısaca dış ülkeler ile yapılması gereken ve yapılan tüm işler ile diş isleri bakanı ilgilenir.

0

dışişleri bakanının görevleri diğer ülkelerle aramızdaki ilişkileri ve dış politikayı yönetmek, türkiye cumhuriyeti vatandaşı olup yabancı ulkede yaşayan insanların haklarını korumak ve gözetmektir.