1

avustralya kıtasında yer alan bir adadır.

1

tazmanya, avustralya kıtasında yer alan bir adadır.

1

tazmanya adası, avustralya kıtasının güneyindedir. bu kıtanın en büyük adasıdır. avusturya'nın eyaletlerinden biridir. muhteşem doğal güzellikleri olan bir yerdir. yemyeşil tabiatı, akarsuları, şelaleleri, ulusal parkları ve plajları ile dünyanın en görülesi yerlerindendir. çok değişik ekolojik canlılar barındırdığından büyük bir kısmı unesco'nun koruması altındadır. adanın yarıya yakını milli parklardan oluşur.

adaya özgü çokça rastlanan bir hayvan olan tanzanya canavarı çizgi filmlere de konu olmuş bir hayvandır. 25 cm. boyunda güçlü bir çenesi olan, siyah renkli ve korkutucu dişleri olan bir hayvandır. çok aç gözlü, ve hırçın olmasından dolayı bu adı almıştır. her şeyi yiyebilirler. en çok evcil tavukları falan yerler. çöpleri karıştırırlar.

adanın adını taşıyan bir diğer hayvan da tazmanya kaplanıdır. vahşi köpeğe benzeyen bu hayvan kürkü için ya da yakalanması hükümet tarafından desteklenip ödüllendirildiği için nesli tükenmiştir. son tazmanya canavarı 1936 yılında kafeste ölmüştür. daha sonra tazmanya'da görüldüğü iddia edilse dahi varlığı kanıtlanamamıştır.

başkenti hobarttır. bu ada 1642 yılında adel tasman adlı hollandalı denizci tarafından keşfedilmiştir. ilk sahipleri avrupalılardır.

0

tazmanya avusturya kıtasında yer alan adadır

0

kendileri tam olarak kafamın içinde yer alıyor

0

avustralya kıtasının tasmanya adasında dır.