1

bugün hiçbir estetikcinin yapamadığı allah ın doğuştan verdigi özellikle bayanlara çok çok yakışan yüzdeki hafif çukura verilen addır.

0

gamze aslında bi kas zedelenmesidir doğuştan gelen bir özelliktir bu yıl hataya geziye gitmiştim orda bebeklere doğardoğmaz yanaklarını parmakla sıkarak gamze yapıldığını öğrendim ilginç gelmişti bana

0

kalemle yapılabilir yeni doğan bebeklere doku kaybından meydana gelir tavsiye edilmez

0

gamzeler aslında doğuştan vardır ve bir ozellik değildir bence çünkü bir kas eksikliğidir. ama güzel durduğu kesin bir ayrıcalık gibi köyü bir ayricalik

0

vallahi anadan doğma yüzümde 3,omuzumda 2,kalçamda 2 ,belimde 1 olmak üzere 8 adet gamzem var.eksiklik,hata vs vs deniliyor neyse ne ben çok memnunum.bazen dalga konusu oluyor “kanalizasyon çukuru” diyorlar, “matkapla mı deldin “ diyorlar.ne derlerse desinler ben çok mutluyum ehehehhe

0

gamzeler aslında vitamin eksikliğinde oluşur

0

gamze insanlarda sürekli olan ama oluşmayan bir şeydir. gamze insan doğduğunda allah'ın verdiği bir nimettir aslında çünkü gamze sonradan çıkan bişey değildir. ya hep vardır. yada hiç yoktur.

0

yanaktaki gamzeler nasil olusur sorusuna bir insan beni guldururse sevindirirse yanagimda gamze olusur ama yuzumuzu bu zamana kadar gulduren olmadigi gamzem yok tabiki anlattigim sacma bu konuyu arastirmam lazim.

0

gamze insanlarda kalıtımsal bir surectir. doğuştan oluşur yani , ama tabi halk arasında yanıtlayan bir bebeğin çıkmasını istediğim herhangi bir bölgesine bası uygularsak gamze çıkma ihtimali vardır. vücudun bazi bölgelerinde gamze cikar en guzeli yanaklardaki gamzelerdir . cift olan gamzelerin çekinik olma ihtimali vardır kalıtımsal olarak bunu cocuklarina aktarabilirler. doğuştan bir gamzeniz yoksa estetik de olabilirsiniz ya da bunu makyajla yapanlarda mevcut.

0

doğuştan gelen genetik bir kas deformasyonudur.

0

gamze doğuş tan gelen bir özelikdir güler ken gamze çıkar bazı insan lar çocukların çenesine basınca da oluyor muş arkadaşıma halası yapmıştı dediğine göre

0

gamze doğuştan gelen bir kas deformasyonudur yanak kasında açıklık olusmasiyla oluşur.

0

çok insanda yoktur aslında gamze ama nedense bu konuda çok hurafeler dolanıyor.mesela benim de gamzem var ve gülümserken herkesin hoşuna gidiyor gamzeli insanları genelde severler misa benim gamzemin süt annem ben doğarken yanaklarını elleri ile bastırarak olduğu ve bundan dolayı böyle olduğu söylensede bana aslında arşatırınca bunun bir kusur olduğunu söylemekte fayda var çünkü o bölgede kasların yeterince iş görmediğinden dolayı o şeklin oluştuğu ve bunun genetik olduğunu söyleniyor malesef ki bu beni üzsede yinede gamzelerimle mutluyum neşeli bir insanda gamze iyi gidiyor bence ben bu konuda gamzenın insanlarda bir kusur değil de aslında bir artı olduğunun kanısında doğru söylemek gerekirse herkesi etkliyor gamze li insanlar gülerken çok tatlı olduklarını da söylemeden geçemeyeğimi belirtmek isterim.

0

gulunce
gulumseyinnce
olusurr

0

eskiden eskiler hamilelere ayvayı çok yiyenin çocuğun gamzesi olur derlermiş doğru aslında :)

0

gamzeler tamamen genetik olarak oluşmuş yapılardır sonradan oluşturulabilmesi mümkün değildir. gamzelerin asıl nedeni bulunduğu alandaki kas eksikliğidir.

0

hamileler birçok insan tarafından güzel ve sevimli bir yüzü simgesi olarak kabul edilir çukura benzeyen bu yapılar kanallarda ve çenede bulunabiliyor yanaklardaki gamzeler özellikle gülümsediğimin zaman ortaya çıkarken çenedeki gamze'den görünmesi yüz hareketlerine bağlı değil çenedeki ve yanaktaki gamze derin oluşma nedenleri ise birbirinden farklıdır yüzde bulunan kaslar kemiklerin ve yüz ifadesinin oluşmasını sağlar kasların gülümsememe sırasında ağız kenarlarında yanlara ve yukarı doğru çekilmesinden sorumludur yanaklardaki gamzelerin oluşma dediğini bu kasla ilişkili olduğu düşünülüyor bazı araştırmalar gamze'nin olan kişilerde zigomatik us major kasının ikili bir yapıya sahip olduğunu gösteriyor kas yapısı böyle olan kişilerin ziya bomonti kosmaj arkasına bağlı olarak elmacık kemiğinden tek bir yapı halinde çıkıyor daha sonra ikiye ayrılıyor ve ağız kenarına bağlanıyor araştırmalar gamze'nin olan kişilerde ikili zigomatik us major kasının alttaki demetinin yanak derisinin dermis tabakasına bağlı olduğunu gösteriyor diğer bir görüşe göre gamzelerin ortaya çıkma nedeni zigomatik us majör kasının gamzeli olması kişilerine göre daha kısa olması bu durum embriyonun gelişmesi döneminde kas dokularının oluşumu sırasında problemden kaynaklandığı düşünülüyor çenedeki gamze derisi embriyonun ve çene etrafında düzgün şekilde birleşmemesi ne kaynaklanıyor gamzesi olan kişilerin çocukları da gamzeli olma olasılığı yüksektir bu nedenle gamze'nin genetik bir özellik olduğunu düşünüyor ancak özelliğin ortaya çıkmasının tek bir gen tarafından kontrol edilip edilmediği tam olarak bilinmiyor.

0

gamze nesilden nesile geçen genetik bir mirastır genellikle iki yanakta oluşur tek yanağında tek gamze nadir görülen bir olgudur ebeveynlerden çocuklara gamze transferinden yalnızca bir gen sorumludur her iki ebeveynde gamze var ise çocuğa gamze geninin kalıtım yoluyla geçme şansı %50-100 arasında değişir.

0

insan yüzüne güzellik ve sevimlilik katan fiziksel özelliklerden biride gamzeli olmaktır.
gamze aslında yüz kaslarının kısa olmasından kaynaklanan genetik bir problemdir. bazen genetik ir sorun bile ne kadar güzel olabiliyor değilmi? keza renkli gözlü olmakta genetik bir bozukluluktur. gamze üst derinin cildin alt bölgesi ve daha derininde bulunan dokulara yapışması ile meydana gelir.deri altı yağ dokusu,üst cildi ve kas dokuyu bir arada tutan tabakadır. gazme dipmlens embriyonik gelişim sürecinde gelişen cilt altı bağ dokusunda bir sorundan kaynaklanır. yüz kas yapısında bir varyasyonda gamzeye neden olabilir.
gamze hakkında bir diğer ilginç gerçekte,gamzenin nesilden nesile geçen genetik bir miras olduğudur. gamzeler genellikle iki yanakta oluşur. tek yanağında tek gamzesi olan insanlar bulmak imkansız gibi zordur (bende tek gamze var misal kızlar bayılıyo :d
hamileyken gamze olmasına sebep olabilirsiniz. nasıl mı? eğer annede gamze yoksa ki farketmez olmasa bile eğer hamilelik döneminde bol bol ayva yerseniz bebeğinizde gamze olma ihtimali %80 dir. hatta bazı anneler ayvanın çukur kısmını yanaklarına bastırarak dua ediyorlar sizde deneyebilirsiniz ben bu soruda tüm bildiğim bilgileri (gamze hakkında) bu sorunun cevap kısmına yazdım umarım yardımcı olmuşumdur. teşekkür ederim bol kazançlar.

0

ınan ca gore hamıleyken ayva yıyın kucuk gamzecık olsun cocugunuzda derler oylemı bılmıyorum allah ın takdrırı