1

gamzeler birçok insan tarafından güzel ve sevimli bir yüzün simgesi olarak kabul edilir. çukura benzeyen bu yapılar yanaklarda ve çenede bulunabilir. yanaklardaki gamzeler özellikle gülümsediğimiz zaman ortaya çıkarken, çenedeki gamzelerin görünmesi yüz hareketlerine bağlı değil. çenedeki ve yanaklardaki gamzelerin oluşma nedenleri ise birbirinden farklı. yüzde bulunan kaslar mimiklerin ve yüz ifadelerinin oluşmasını sağlar. zygomaticus major kası gülümseme sırasında ağız kenarlarının yanlara ve yukarı doğru çekilmesinden sorumludur. yanaklardaki gamzelerin oluşma nedeninin bu kasla ilişkili olduğu düşünülüyor. bazı araştırmalar gamzesi olan kişilerde zygomaticus major kasının ikili bir yapıya sahip olduğunu gösteriyor. kas yapısı böyle olan kişilerde zygomaticus major kası bağlı olduğu elmacık kemiğinden tek bir yapı halinde çıkıyor. daha sonra ikiye ayrılıyor ve ağız kenarına bağlanıyor. araştırmalar gamzesi olan kişilerde ikili zygomaticus major kasının alt taraftaki demetinin yanak derisinin dermis tabakasına bağlı olduğunu gösteriyor. diğer bir görüşe göre gamzelerin ortaya çıkma nedeni zygomaticus major kasının, gamzeli olmayan kişilerdekine göre daha kısa olması. bu durumun embriyonun gelişme döneminde kas dokularının oluşumu sırasındaki bir problemden kaynaklandığı düşünülüyor. çenedeki gamzeler ise embriyonun gelişim döneminde çene kemiğinin ve çene etrafındaki kasların sağ ve sol bölümlerinin düzgün şekilde birleşmemesinden kaynaklanıyor. gamzesi olan kişilerin çocuklarının da gamzeli olma olasılığı yüksek. bu nedenle gamzenin genetik bir özellik olduğu düşünülüyor. ancak bu özelliğin ortaya çıkmasının tek bir gen tarafından kontrol edilip edilmediği tam olarak bilinmiyor.

0

gamze yüzde sevimlilik yaratılan bir çukurdur.gamzem yok ama tanıdığım kişilerden bazılarında var gerçekten çok yakışıyor onlara gamze.gamze aslında oluşan bir şey değildir doğuştan gelen birşeydir.gebellikle yüzü kısa ve küçük olanlarda daha fazla görülür.eskilerde hamileyken ayva yediğinde annenin gamze oluşturduğunu söylerler ama bunu ne kadar doğru bilinmez.

0

gamze oluşan bir şey değildir doğuştan gelen genetik bir şeydir eğer annemiz ve babamız da teyzemiz dede denizde ve benzeri herhangi bir kan bağı olan akrabanız da varsa doğan çocukta da olur mesela ben de var ablam da var annem bizde de vardı o yüzden gamzeli doğmuşuz. gamzeli yarim güzel yarim hayatımın anlamı yarım diye bir şarkı ile bu yazıma son vermek istiyorum:)

0

insan mutlu olduğu ve gülmek istediği zaman yüz hatlarının yanak ile dudak arasında oluşur.

0

insan yüzüne güzellik ve sevimlilik katan fiziksel özelliklerden biri de gamzeli olmaktır.gamze aslında yüz kaslarınıın kısa olmasından kaynaklanan genetik bir problemdir.bazen genetik bir sorun,nasıl da güzellik ölçütlerinden olabiliyor değilmi.

0

yanaktaki gamzeler doğuştan gelen bir seydir. insanlara cok yakisiyor. insanlar boyle gülünce yanaklarinda çukur oluşuyor ya iste o insani cok tatli gösteriyor. benimde yanagimda gamze var bende her zaman gülünce yanagimda küçük bir çukur oluşuyor o beni cok mutlu ediyor ya. benim sevdigim kiz da gamzeli . masallah cok ama cok tatlı bir kiz onu tatli kilan da bu yani bir cok özelliği var ama en belirgin olani odur. gülünce yüzünde oluşan çukurdan bahsediyoruz. o da gülünce yanağında gamze olusur. ben de her zaman gamzesi ortaya cikinca yanağından öperim. ölürsem beni buraya gomsunler diyorum. o da cok mutlu oluyor benim bu dediğime. kim mutlu olmaz ki düşünsenize sevdiginiz size ben ölürsem beni yanaginizdaki çukura gömsunler diyor. divan edebiyatında da bu konu hakkinda bazı güzel seyler söylemişlerdir. sevgilinin yüzünde bulunan o çukur aşık için bir mezardır. asik sevgiliye son derece tutulmuş bir durumda ama sevgili aşkından ölse dahi aşığa yaklasmaz . aşkı da ask yapan sey budur zaten. asik ve sevgili kavuşursa ask diye bir sey kalmaz. gerçekten de oyle yani . benim kendi düşüncelerim bunlardir. ama ne yalan söyleyim boyle olmasi da gerek aşk. bana katilan insanlar da vardır katilmayan insanlarda mevcuttur. herkesin düşüncesine saygı duyarım duymam da gerekir yani.

0

allah vergisidir bizim yapacağımız ve bizim ellimizden gelen birsey degildir
onun için kafaya takılacak ve çok heves edilecek birşey degildir

0

bildiğim kadarı ile o bölgede bulunan hücrelerin işlevlerini yerine getirememesi ile birlikte çukurların oluşmasıdır.

0

genetik bir özellik olduğunu düşünüyorum. ama bazı insanlara göre bebek doğar doğmaz yanaklarını yada çenesini bastırırsanız oradaki hücreler zarar gördüğü için gamze oluşur.

0

yanakdaki gamzeler yüzde oluşan kasların bir takım sorunlardan dolayı içe göçük görünmesi ile oluşur.

0

insan doğuştan gamzeli olur hafif gülümsediğinde de iki yanakta çukurlar oluşur.

0

gamzeler yüz kaslari nij kisa olmasindan kaynaklanan genetik bir durumdur. üst derinin bulunan noktalarina yapişmasi ile meydana gelir

0

onlar genetiktir yüksek ihtimal sonradan oluşmaz.

0

yanakta ki gamzelern oluşması hakkında ne diyebilirim insan gülünce yan tarafta oluşan çukur :) bazı insanlara o kadar yakışıyor ki karşıda ki insanı çok derin etkileyebiliyor :)

0

yanaktaki gamze çoğı kişin hoşuna gitse de aslında anatomik bir bozukluktur. yüzdeki kas eksikliğinden kaynaklanır

0

yanaktaki gamzeler doğustan gelen bir şeydir ve benim bildiğim kadarıyla gamzeler kas eksikliğinden oluşan bir durumdur.

1

yanaklardaki gamzeler doğuştan olur. kas eksikliğinden oluşur.

0

doku da bulunan hücrelerin yavaş yavaş bölünebilirliğini kaybetmesi sonucu boşluklar meydana gelir

0

gamze aslında doku eksikliğidir. rabbim kusuru bile nasıl güzel yaratmış. yüz kaslarının kısa olmasından kaynaklanan bir problemdir. bu bir genetik bozukluktur.

0

gamze doğuştan olan bir durumdur şimdiki zamanda ameliyatla gamze yapan var