0

peygamber efendimizve sehabelerinin mekkede olan müsriklerin zaliminden birazda olsa kurtulmak için mekkeden medineye 622 yılında yaptıklari yolculuga hicret denir.

0

pemgamberimiz (s.a.v) in sahabelerle müslümanlık nufusunun artşını arttırmak müslümanlığı yaymak amacıyla bulundugun şehir sınırlarında dışarıya çıkma olayıdır

0

peygamberimiz döneminde müslümanlık çok zor süreçler atlattı. o dönemde garimüslimler müslümanlar için çeşitli zülümler ve işgenceler yapılmıştır. bunlara daha fazla dayanamayan müslümanlar ve peygamber efendimiz mekkeden medineye göç etmiştir. burada onlara misafirlik eden insanlara yer almıştır.

1

hicret, sevgili peygamberimiz hazreti muhammed (sav) ile müslümanların mekke şehrinin ileri gelenlerin yaptıkları zulüm, baskı ve işkencelerinde uzaklaşmak için mekke'den medine'ye göç etmeye denir. hicret hadisesi 622 yılında gerçekleşmiştir. sevgili peygamberimiz bu göç sonrası medine'ye yerleşmiş ve islam devletinin temellerini atmıştır. aslında peygamberimizin asıl amaçlarından biri de tebliğ görevinin mekke'den başka diğer bölgelere yaymaktır. hicretin sonunda ise müslümanlar toprak kazanmak için gittikleri her yere müslümanlığı da götürmüştür. müslümanlık git gide dalga dalga yayılmaya başlamıştır. mekke dışında müslümanların hatırı sayılır ciddi bir siyasi güç oluşturdu. son olarak hicri takvimin başlangıcı kabul edilmiştir.

0

hicret olayı söyle soyleyim. peygamber efendimiz s.a.v. ve sahabe yani arkadaşları müslümanlığın nüfusunu arttırmak için hicret ettiği şeydir yani türkye den almanyaya gitmek gibi.