0

dünyadaki en derin konu desek yeridir. bu yapı hala varlığını korumakta olduğunu düşünüyorum. ülkenin bütün dış devletlerle olan iyi kötü ilişkilerini, terör örgütünün hareketlerini vsvs bunlara benzer konuları derin istihbaratla elde ederek olası bir kriz, terör saldırısı gibi durumlar olmadan önlenmesini sağlayan birim olduğunu biliyorum.

0

çok derin bir konu.ulkenin karanlık yüzü. herşeyin döndüğü yer. konumunu koruyor. bu her ülkede vardır. bitiremezler bunu. biri gider biri gelir devam ettirir. birinin başta olup herseyi yönetip elinde tuttuğu bir mecra. kim bilir neler dönüyor orada. neler konuşulup ne kararlar alınıyor. başta kim var. kim yönetiyor oldum olası hep merak ettiğim bir konudur. ancak bunun cevabını bulabilecegim hiç bir yer yok. deep web'de çok araştırdım ettim ancak bir cevap bulamadım. sizinde pek üstünde durmanızı tavsiye etmem. netice de derin bir konum :)

0

serin devlet her devlette vardır arkadaşlar olmaması gibi bi olanak yok

0

derin devlet tabiki var olmasa bu kadar olayları yaşayan bir ülke hala nasıl ayakta kalabilirdi her devlette olduğu gibi gizli bir yapılanma söz konusu

0

kesinlikle tartışmasız var yani bu konuyu tartışmaya gerek yok az tv açıp izliyorsaniz heleki suanki bizim medyamizin değilde başka ülkelerin kanallarına bakiyorsaniz bunun mevcut olduğunu göreceksiniz

0

derin devlet eskiden vardi artik bunun varligina inanmiyorum devler derin devleti bitirdi bence

0

derin devletdeye bir seyvardir ama derin devlet bilinmez sadece konusu duyulur anlami vardir

0

2 bin yıllık devlet anlayışına sahip türk devletleri her zaman derin olmuştur.ayrıca r derin devlet aramaya gerek yoktur.devletin kendisi derindir.ülkemizde derin devlet bir çok kez farklı yapıları kullanarak illegal işlerini yaptırmıştır.ancak ozamanlar eskide kaldı sistem değişti kontrol edenlerde kontrol edilenlerde değişti.bu günki taploya bakıldığımda derin devletin tasfiye edildiği algısı oluşuyor ancak bülinmelidir ki bizim devletimiz öyle derindir ki dibi yoktur.zamanı gelir derinliği millet oluşturur.benim görüşüm derin devlet hala yüzyıllardır var ve olmaya devam edecektir.sadece zaman zaman metod ve şekil değiştirmişler aktif veya pasif halde olmuşlardır.yeni düzene ayak uyduran yeni bir derin devlet oluşumu olduğu aşikardır.kime hizmet ettiklerini bilen hainleri aralarından temizledikleri türk milletine zarar verecek hiç bir uygulamayı yaptırmayacak kontrolü yeniden eline geçirerek türkiyeyi şahlandıracak bir derin devletimiz olduğuna inanıyorum.

0

derin devlet artık mazide kaldı o elemaların hepsi içerde paşa paşa yatıyor

0

burada ilk önce sorulması gereken soru derin devletin ne olduğudur. derin devlet nedir? ne işe yarar? bunları bilmeden bu soruya doğrudan cevap verilemez.

derin devletin gerçek kuruluş anlamı ve amacı devletin yasalar doğrultusunda elini uzatamadığı ancak halkını koruması ve devletin bütünlüğünü sağlaması açısından karışması gereken olaylara muhatap değilmiş gibi el atmasıdır. bir başka deyişle devletin kendi işlerini illegal yollardan başkalarına yaptırmasıdır. bu durumda muhatap devlet olmaz. ben bilmiyorum deyip çekiliverir devlet.

en güzel örnek kırım örneğidir bu olaya. rus derin devleti apoletlerini sökerek ukrayna'yla savaşa girişen bir ordu oluşturdu. kırım eski tabirle fethedildi. rusya federasyonu ilk anda bizimle alakası yok dese de sonrasında kırım'ı ilhak ettiğini belirtti. bizim ve dünyanın haritalarında halen ukrayna'da gözükse bile şu anda kırım rusya federasyonu'nundur.

rusya normalde legal olmayan bir işi illegal yollarla yapmıştır. bu kendi halkı adına iyi bir harekettir. nitekim halkı da bu olayı coşku ile karşılamıştır.

veya kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti'nin kuruluşunda da bu tarz bir olay yaşanmıştır. cumhurbaşkanı başbakan ve bakanların bilgisi dahilinde ülkemiz kıbrıs'ta yunanistan'a karşı çetecilik faaliyetleri yürütmüştür. en sonunda ise askeri müdahale ile açık bir yöntemle ülke olaya el koymuştur.

bu açı ile değerlendirirsek derin devlet iyi bir şeydir. ancak akıllarda yer eden ve medyada yer eden derin devlete gelirsek o kötüdür.

kendi halkının canına kıyan, ülkesini kaosa sürükleyen bir derin devletten bahsedilemez. ismi derin devlet değildir zaten onun. gizli teröristten başka bir şey denemez.

soruda kastedilen iyi seçenek ise hala vardır. kötü seçenek ise çoktan tarih olmuştur.

0

derin devlet hala aktif ama gizliliğini ve salılığını korumakta

0

derin devlet evet şu anda aktif. diziler aracılığı ile düşmanlara mesaj gönderiyor. tabiki ehilleri tarafından bilinen bir mesaj.

0

bence koruyor. çoğu olayın altında onların olduğunu düşünüyorum.sadece bizim ülke için değil bence her ülkede bir derin devlet yapılanması var

0

bence derin devlet denilen yapı yok oldu yada kenarı cekildiler şuanki hükmet gercekten cok güclü bir zemin ve inşaat yaptı kolay kolay yıkılacaklarınıda düşünmüyorum eger gercekten derin devlet var ise şayet şuanki hükmet ile bir baglantısı yoksa eger sanki hükmet kendi isteği ile gitmediği surece derin devlet müdahale edemez artık çünkü çok güzel reklam ve halkı galliyana getirmeyi iyi biliyorlar gözleri boyayıp sag cebine koyup sol cebinden verdiğinin 2 katını almayı iyi biliyorlar hani bir söz vardı devlet binemeyeceği eşşeğe semer vurmaz diye bunlarda işde bu şekilde o sözü uyguluyorlar ve halka cahillikden dolayı sevinmekte ve şakşaklamakda biraz konu dışına cıktı ama şuna baglamak isterim ki derin devlet kurtlar vadisindeki gibi yok oldu ve şuanki hükümet herşeyi eline gecirdi

0

bence koruyor. hatta tüm bu yaşananların hepsi bir plan çerçevesinde ilerliyor. sonuç olarak bu kadar olayın altı boş olamaz. ayrıca bu tarz derin devlet olaylarına karşı değilim. güçlenmeye başlayan her devletin arkasında böyle bir beyin takımı olmalı diye düşünüyorum.

0

hayır, şuan etkinliğini kaybetti derin devlet

0

ergenekon davası ile yıllarca oluşumunu devam ettiren ama sonra ifşalanması sonucu ortadan kalkan devlet içerisinde devlet sistemi uzun bir süredir faal göstermemektedir , şuan için herhangi bir derin devlet biz sivil halk tarafından bilinmemektedir varsa bile öğrenemedik henüz.

0

çoğu demeyeceğim her devletin kendi içinde bir veya birden fazla derin devleti vardır...bu arada kedim hasta olmuş...ateşi var galiba...derin devletler ülkeye dışardan yön vermeye çalışır büyük çaba harcarlar...örneğin fetö yapılanması...ülkenin zengin iş adamları da bence bu işin içinde olabilirler... derin devletin kesinlikle fakirlerle işi olmaz anca kullanır atarlar...konuyu aslında en güzel işleyen de kurtlar vadisi adlı diziydi...herkes bir şeyler öğrenmek için bile izlerdi o zaman...bazı arkadaslar fikirleri beyan edip derin devletin kalmadığını olsa bile hükümetin bitirdiğini söylemişler...hükümet bile derin devletin kim olduğunu bilmez sistem de zaten böyle işler...gerci yapılanmalar her ülkeyi aslında ayakta tutmuslardır...istemeden de olsa halkı birbirine kenetlemiştir... zannediyormusunuz ki sarı yelekliler kendi kendilerine meydana geldi...ülkemizde daha cok ac ve haksızlıga boyun egmeyecek insan bulunmakta,ancak derin devletimiz bunu fişfiklemiyor...doğuda her gün her hafta sorun olurdu... neden şimdi olmuyor ? çünkü hükümetimiz buunun bayağı bir önüne geçmiş bulunmakta...anlayacağınız canım dostlarım derin devlet her zaman konumunu korur...sadece ne zaman ortaya cıkıp eylem yapacaklarını hükümet bile bilemez...acık ve net...

0

çoğu ülkede olduğu gibi türkiye'nin de derin devleti vardır. eskiden kararnameleri bile belirleyen bu oluşumun günümüzde eskisi kadar otoriteye sahip olmaması gözlenmektedir. silah, savaş, davalar yerini ekonomiye bırakmıştır.

0

evet faili cinayetlerin devam etmektedir nedeni ise işlenen cinayetlerin gün yüzüne çıkartılması kim tarafından nasıl yapıldığı bilinmemektedir