0

valla eğer bir meslek ise , gerçekten oldukça rahat ve kolay yoldan para kazandıran bir meslektir. evet çok fazla öz veri de bulunuyorlar ancak kendi işlerinin patronu gibi bir şey oluyorlar. bir tane video yükleyip onun ekmeğini uzun süreler yiyebiliyorlar. çünkü her izlenme ekstra kazanç onlar için. özellikle makyaj videosu çeken youtuberların işi gerçekten çok iyi valla. bir çok kozmetik markası bedavadan tanıtmaları için ürünlerinden yolluyorlar. güzel iş yani hem bedava ürün al bir sürü hem de üstüne youtubedsn bir sürü para al. ayrıca bir sürü marka ürün dışında reklam için de ödeme yapıyorlar. aldılar başlarını yürüdüler o yüzden. çok ciddi paralar kazanıyorlar.tabi değişen algılara hitap edecek kafa yapısına sahip olmaları da gerekiyor. sürekli olarak değişik şeyler üretmeli ve sıkıcı olmamaları gerekiyor. herkesin harcı değil yani öyle ciddi izlenmelere sahip olup yüksek meblağlar kazanmak. her işte olduğu gibi bu işte de emek olmazsa olmaz. iyi para kazanmak isteniyorsa fazlaca vakit ayırmak ve üretken olmak ayrıca bu işi severek yapmak gerekiyor.

0

bence büyük bir özveri gerektiren, gecesi gündüzü olmayan çalışma saatinizin belli olmadığı bir çalışma alanı. arkadaşlar meslek olarak görmediklerini söylemişler fakat bence öyle değil. hatta zor mesleklerden bir tanesi diyebilirim. günümüz de zaten kolay para kazanılmıyor. insanlar bazen iki işte birden çalışıyorlar. youtuberliği ise ben aynı bu meslek gruplarından görüyorum. sürekli çalışmak zorundasınız. bazı işlerde aklınızı kullanırsınız ve beyniniz yorulur, bazı işlerde kuvvetinizi kullanırsınız bu bedeninizi yorar. youtuberlikte bu ikisi de yok mu sizce ? hem içerik üretmek zorundalar hem ürettikleri içerikleri çekmek zorundalar. bunun düşünmesi , hazırlık aşaması, çekimi, montajı, yayınlanması hepsi birer mesele. bu kadar yabana atmayın onların yaptıklarını da. evet kazanıyorlar para hem de içerikleri yaptıkları şeyler çok izlenirse çokta para kazanıyorlar. ama emeksiz kazanıyorlar diyemeyiz bu haksızlık olur. o zaman siz sanatçıları da küçümsemiş oluyorsunuz. müzik sanatçılarını da meslek olarak görmüyoruz dersiniz. size göre iki şarkı söyleyip tınla para kazanıyor olurlar. yüksek miktarda para kazanmaları onların çalışmadığı anlamına gelmiyor. hatta bazı youtuberleri görüyorum yazık ne kadar uğraşmışlar insan izlerken anlayabiliyor. neden onun bir emeğini kenara atıp meslek değil o diyeyim ki ? youtuberlik bir meslektir ve bu işi başarması zor bir meslektir. sürekli sabırla çalışmak gerekir. hem beyninizin hemde bedeninizin çalışması gereken bir meslektir. ben emeklerine saygı duyuyorum. o kadar çalışmaya da kazanıyorlarsa para helal olsun yesin içsin gezsinler de hak ediyorlar.

0

youtuberlik bir meslek değildir.hobi maksatlı bir uğraşı koludur.henuz yeni denebilecek bir dönemde meşhur olmuştur.izleyici sayısının fazlalığı ile ölçülen bir alandır.fazla izleyici öyle kolay birikmemektedir. tanındıkça izleyici ve abone sayısı artmaktadır.

0

o dediğini meslek kategorisinde görmüyorum ben.