1

türk gazeteci, yazar, çevirmen ve siyaset adamıdır. yazı hayatına servet-i fünun döneminde edebiyatçı olarak başlamıştır. 1952 yılında demokrat parti zamanında ulus gazetesinde yayınlanan gözü kapalı oy verme yazısından dolayı karma komisyon raporuna rağmen hukuk kuralları çiğnenerek dokunulmazlığı kaldırılmış bir chp'li vekildir. demokrat partinin baskıcı uygulamaları sonucunda hapise de atılmıştır.

0

serveti fünun dönemi yazarıdır.tevfik fikrettrn sonra serveti fünun dergisinin yönetimini üstlendi.tanin gazetesini çıkardılar.fikir hareketleri dergisini çıkardı.ilk romanı nadide 1981 de basıldı .ikinci romanı ise hayal içinde adlı eseridir .edebiyat ve hukuk makalesinden sonra serveti fünun dergisinin kapandı .romanlarında ve hikâyelerinde süslü anlatım yapmıştır.öykülerinde istanbul azınlıklarını, seçkin kişileri anlattı .

0

hüseyin cahit yalçın türk gazeteci ,yazar, çevirmen ve siyaset adamıdır.yazi hayatına servet-i fünun döneminde edebiyatçı olarak başlamıştır.doğum tarihi 7aralık 1875'tir.