0

şimdi burada anlatsam destan olur burası. o yüzden hiç gerek yok. latife hanımın kağıtları diye bir kitap var fatih bayhan'ın. bakın latife hanım onu nasıl anlatmış. kesin okuyun, tavsiyemdir. bu kadar mütevazi, bu kadar naif bir devlet adamını bir başka yerde bulamayız aslında. bir biz kıymetini bilmiyoruz atatürk'ün.

1

ulu önder mustafa kemal atatürk 1881 yılında yunanistan'in selanik ilinde dünyaya gelir. annesi zübeyde hanım ve babası ali rıza efendidir. küçük yaşlarda yetim kalan mustafa annesinin himayesi altında büyür. daha sonra farklı askeri okullara okuyarak türk askerinde komutan seviyesine kadar yükselir. mustafa kemal hakkında ne yazsak ne söylesek boştur. çünkü onu bu satırlara yazmak ve doldurmak imkansızdır. mustafa kemal anadolu insanın çaresiz olduğu bir anda, yurdun bir çok yeri işgal edildiği anda, istanbul hükümetinin ne yapacağını bilemediği bir anda, istanbul hükümetinin eli kolu bağlandığı bir anda ulu önder atatürk samsun'da bir güneş doğarak kurtuluş savaşının fitilini ateşlemiş, kastamonu, amasya, erzurum ve sivas illerinde kongreler yaparak halkı bir bütün haline getirmiş adeta insanlara yeni taze bir kan olmuştur. böylece halk yeni bir heyecanla yola koyulmuş ve düşmanı yurttan kovmak için kolları sıvamıştır. büyük başarılardan ve kazanılan zaferlerden sonra yurt savunmasını ve taarruzunu iyi yaparak büyük bir zafer kazanarak yurt düşman elinden kurtulmuştur. elbette bunda mustafa kemal atatürk'ün büyük vardır. ayrıca silah arkadaşlarından unutmamak gerekiyor. allah hepsinden razı olsun. onlar olmasaydı ve atatürk harekete geçmemiş olmasaydı yurt içinde ya da semalarında başka bayraklar dalgalanıyor olacaktı. bu insanların hakkı ödenmez. bu vatanı bize bahşeden ve bahşedilmesinde emeği geçen zamanın insanlarına ne kadar şükranlarımızı ve sevgilerimizi sunsak azdır.

0

ilkokula mahalle mektebinde başlamıştır.sonra şemsi efendi mektebi'ne gitmiştir.sonra selanik mülkiye rüştiye'sine kaydoldu.sonra selanik askeri rüştiye'sine gitti.matematik öğretmeni kemal ismini verdi.daha sonra manastır askerî idadisi'ne gitti. oradan da istanbul'da harp okulu'nun piyade sınıfına yazıldı.

0

mustafa kemal atatürk 1881 yılında selanik'te doğdu.annesi zübeyde hanım , babası ali rıza efendi 'dir.